Contact

Opvulmateriaal

Luchtkussens

Airpad™ folie

Opvulmateriaal

Luchtkussens
Airpad™ folie

Opvullen met luchtkussens is de meest effectieve manier om de producten in een pakket te fixeren en stootbestendig te maken. De luchtkussenfolie van plastic wordt gevuld met lucht en in de ruimte rondom producten geplaatst. Zo creëer je een beschermende buffer. De verpakkingstechniek wordt veel gebruikt voor het verzenden van fragiele of breekbare items. Deze manier  van verpakken is dan ook waardevol in verschillende markten zoals distributiecentra en webwinkels.

Onze luchtkussenzakjes: beschermend én duurzaam

Bij FROMM hebben we niet alleen optimale bescherming hoog in het vaandel staan. Ook duurzaamheid staat hoog op onze prioriteitenlijst. Met onze luchtkussens slaan we twee vliegen in één klap. Het plastic verpakkingsmateriaal biedt namelijk niet alleen de beste bescherming voor je producten. Doordat het materiaal voor 99% uit lucht en voor 1% uit restmateriaal bestaat, heb je zo min mogelijk verpakkingsafval. Zowel de inpakker als de ontvanger hebben een minimale workload aan het opruimen van afval. Ook zijn de luchtkussenzakjes herbruikbaar.

Luchtkussens

Airpad™ folie

Onze luchtkussens

Onze luchtkussens

99% lucht, 1% restmateriaal

Vraag offerte aan

Voordelen van luchtkussens

Opvullen met luchtkussens heeft verschillende voordelen, met name bij het verpakken en beschermen van producten tijdens transport. We sommen de grootste voor je op.

 • Bescherming. Luchtkussens fungeren als buffer tussen het verpakte product en de buitenwereld. Ze absorberen schokken en stoten tijdens transport, waardoor de kans op beschadiging aanzienlijk vermindert.
 • Flexibiliteit. Luchtkussenfolie wordt aangepast aan de vorm van het product en de beschikbare ruimte in de verpakking. Dit zorgt voor een nauwsluitende pasvorm en optimale bescherming.
 • Lichtgewicht. Luchtkussenzakjes zijn licht van gewicht, waardoor ze het totaalgewicht van de verpakking niet significant verhogen. Dit helpt om verzendkosten te minimaliseren.
 • Ruimtebesparing. Luchtkussens zijn compact en nemen weinig ruimte in wanneer ze niet zijn opgeblazen.
 • Eenvoudig in gebruik. Het opblazen van en plaatsen van luchtkussenzakjes is over het algemeen eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde training. Er zijn zowel handmatige als geautomatiseerde systemen beschikbaar.

De beste luchtkussens: Airpad™ folie

Onze Airpad™ folie is een innovatieve en duurzame manier om je producten te beschermen tijdens transport. Ons brede folieassortiment dekt alle belangrijke behoeften. Van lichte opvulling van lege ruimtes tot heavy duty toepassingen. De individueel verzegelde luchtkussens geven Airpad™ folie een superieur schokabsorptievermogen. Zo zijn ze ook geschikt voor zeer veeleisende toepassingen.

Hoe dat precies werkt? Onze machines produceren het plastic verpakkingsmateriaal in de gewenste grootte. De folie gaat door de machine heen en transformeert het materiaal tot kussens. Klaar om je producten te beschermen én later weer gerecycled te worden.

Onze luchtkussens
Luchtkussens | FROMM

Luchtkussenzakjes en de juiste machine

Bij FROMM bieden we verschillende machines aan voor het verpakken met luchtkussens. De AP100, bijvoorbeeld. Deze luchtkussen machine is flexibel en inzetbaar voor zowel grote tot kleine gebruikers. Standalone op je inpaktafel, maar ook modulair uit te bouwen met ergonomische accessoires zoals de hopper en rijdende container. Met de Airpad™ Hopper creëer je een voorraadmagazijn boven de paktafel. Zo vul je dozen op ergonomische hoogte met luchtkussenzakjes. De verrijdbare container plaats je naast de paktafel. En wil je opgeblazen luchtkussens opslaan? Dan biedt onze rolunit uitkomst. Met deze machine wikkel je opgeblazen luchtkussenfolie in een compacte rol.

Alle machines
AP100

Op zoek naar de beste luchtkussens?

Dan kies je voor FROMM. Onze experts geven je graag advies over de juiste producten voor jouw toepassing. Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


  Beschermen met luchtkussenfolie: een totaaloplossing

  Ons Airpad™ SmartFill systeem biedt een totaaloplossing voor een ergonomisch en voordelig verpakkingsproces. Het systeem berekent zelf het ideale aantal luchtkussens voor elke doos. Zo realiseer je de laagste prijs per ingepakt product én optimale bescherming tijdens het transport.

  Airpad SmartFill™ bestaat uit een scanner, shooter en draadloos bedieningspaneel. Het systeem is precies af te stellen op de behoefte van jouw bedrijf. Zo werkt dat.

  • Scannen van lege ruimte in de doos
  • Berekenen van het juiste aantal luchtkussenzakjes
  • De shooter levert de voorgesneden luchtkussens
  • De scanner scant een nieuwe doos
  Houthandel Bogaerd

  Referentie

  Boogaerdt hout

  ”Dankzij FROMM maken we op een zo efficiënt mogelijke manier gebruik van verpakkingsmateriaal.”

  Verder lezen
  Omsnoeringsapparaat | FROMM Nederland | Werkcon B.V.

  Referentie

  Werkcon B.V.

  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken."

  Verder lezen
  LTL Woods | Bas Speyer | FROMM

  Referentie

  LTL Woodproducts

  Bas Speyer – Controleur en loodsmedewerker bij LTL Woods ‘Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.’

  LTL Woodproducts

  Producten

  Onze oplossingen

  Oplossing

  Omsnoeren

  Oplossing

  Foliewikkelen

  Oplossing

  Opvulmateriaal

  Frank | FROMM Contact