Boogaerdt Hout aan het woord over

De jarenlange samenwerking met FROMM

Boogaerdt Hout aan het woord over

De jarenlange samenwerking met FROMM

FROMM bestaat 40 jaar! En dat moet gevierd worden. Daarom interviewden wij onze meest trouwe klanten. Zij vertellen hoe ze bij ons terecht zijn gekomen, wat er in al die jaren is gebeurd en hoe zij de samenwerking met ons ervaren. Ben je benieuwd? Lees dan verder. Vandaag is Roger Orth aan het woord, verantwoordelijke voor productie en verkoopadministratie bij Houthandel Boogaerdt.

Even over Boogaerdt Hout…

Boogaerdt Hout is onderdeel van de Koninklijke Boogaerdt groep en sinds 1741 actief in hout. Ze zijn begonnen als zaagmolen en uitgegroeid tot een brede, moderne houthandel met eigen importkanalen, uitgebreide machinale en rondhoutzagerij. Boogaerdt Hout is specialist in diverse houtsoorten en een betrouwbare partner voor vele doelgroepen in Europa. Samen met hun klant zoeken zij naar duurzame oplossingen in hout.

”Dankzij FROMM maken we op een zo efficiënt mogelijke manier gebruik van verpakkingsmateriaal.”

Hoe het allemaal begon

Jaren geleden was Boogaerdt Hout opzoek naar een verpakkingsoplossing. Ze deden marktonderzoek en keken naar prijs, service, levertijd en gemak. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij FROMM.

”Het bestelproces liep toen al zeer eenvoudig. We plaatsten een bestelling, twee dagen later stond het op de stoep. Tot op de dag van vandaag ontzorgt FROMM ons volledig op het gebied van verpakken”, vertelt Roger.

Hij vervolgt: ”FROMM is al sinds jaar en dag leverancier. Ze zijn met ons meegegroeid en wij met hen. We gebruiken aardig wat producten van FROMM om onze pakketten netjes te bundelen.”

”FROMM ontzorgt ons volledig op het gebied van verpakken. Wij focussen ons op onze core business, zij leveren het verpakkingsmateriaal. Dat verloopt soepel en foutloos.”

Specialist in hout

Kennis van hout is het sterkste punt van Boogaerdt Hout. Ze zijn specialist in de houthandel. Roger vertelt enthousiast: ”Het gewone broodje van de bakker ga je bij ons niet vinden. Wij bieden speciale houtgroepen voor speciale doelgroepen. We leveren aan de jachtbouw, timmerindustrie en exporteren naar Frankrijk, Duitsland en Engeland. Daarnaast hebben we een zeer goede positie op het gebied van grondwegen en waterbouw.”

Boogaerdt Hout richt zich op een unieke mix van aanbiedingen. Houtsoorten met een specialistische ingang. Een mooi voorbeeld hiervan is Accoya. Wanneer je deze houtsoort schaaft is het een prachtig product. Het grootste voordeel: zeer milieuvriendelijk.

De grootste uitdaging

Het stevig verpakken van hout was een grote uitdaging voor Boogaerdt Hout. Er zijn diverse houtsoorten die erg zwaar zijn. Daarvoor is sterk verpakkingsmateriaal nodig.

”We verpakken bundels hout momenteel met slechts twee staalbanden. Natuurlijk kijken we ook naar alternatieven zoals plastic of polyester. Maar we hebben gezien dat er dan meer materiaal nodig is om onze producten op dezelfde manier te verpakken”, aldus Roger.

De samenwerking met FROMM

Roger vertelt: ”De samenwerking verloopt prima. De service van FROMM is goed en snel. Dat is voor ons van groot belang. Zodra we laten weten dat we graag eens sparren over alternatieve verpakkingsmethoden, komt Gerard naar ons toe die ons allerlei oplossingen biedt en uit laat proberen. Er is altijd aandacht voor nieuwe mogelijkheden. FROMM denkt met ons mee en voorziet ons van reëel advies.”

”Er is altijd aandacht voor nieuwe mogelijkheden. FROMM denkt met ons mee en voorziet ons van reëel advies.”

Trots op behaalde resultaten

Verpakken betekent innoveren. We doen er dan ook alles aan om de klant met ons mee te nemen in die ontwikkelingen. Dat blijft gelukkig niet onopgemerkt.

Roger geeft aan: ”Dankzij FROMM maken we op een zo efficiënt mogelijke manier gebruik van verpakkingsmateriaal. Samen bekijken we regelmatig de mogelijkheden om hout zo goed en duurzaam mogelijk te verpakken. Zoals ik al aangaf ligt de oplossing nu bij staalband. We hebben slechts twee bandjes per bundel nodig. Dat is ontzettend weinig als je het vergelijkt met de 6 tot 7 banden plastic die we anders nodig hebben voor diezelfde bundel.”

Herinneringen door de jaren heen

Toen we Roger vroegen om een herinnering die hem is bijgebleven aan onze samenwerking kregen we een onverwachts antwoord.

”Het klinkt misschien raar, maar er zijn geen opvallende herinneringen bijgebleven. Dat bedoel ik juist positief! Wij focussen ons het liefst op onze core business: hout. Alle randzaken geven we graag uit handen. FROMM helpt ons uitstekend. We stemmen zaken af en hoeven ons verder geen zorgen te maken. Processen verlopen soepel en de producten functioneren uitstekend. Het gaat zoals het hoort”, aldus Roger.

Een cijfer voor FROMM

Uiteraard zijn wij benieuwd hoe Boogaerdt Hout ons beoordeelt. We vroegen hem op de man af welk cijfer hij FROMM zou willen geven.

”Minimaal een 8! Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking. Er is een vertrouwensband door de jaren heen opgebouwd die niet zomaar verdwijnt. Op termijn zullen we vast nog eens kijken naar alternatieven. Dan weet ik zeker dat Gerard naar ons toe komt met een plan van aanpak en alternatieven. Als we een nieuwe stap gaan zetten op het gebied van verpakken, doen we dat sowieso als eerst met FROMM”, sluit Roger af.