verpakkingsoplossingen

OMSNOEREN

FROMM: toonaangevend in omsnoeren

FROMM produceert hoogwaardige omsnoermachines en verbruiksmaterialen voor grootverbruik in de betonindustrie, distributiecentra, logistiek, houtindustrie en metaalindustrie. Wereldwijd werkt FROMM met ruim 1.200 specialisten aan de ontwikkeling, productie en de verkoop van end-of-line verpakkingsmachines, -apparatuur en verbruiksmateriaal. Daarvoor werkt het bedrijf met twintig dochterondernemingen en vijftig gespecialiseerde partners.

FROMM staat garant voor:

 • Onderhoudsarme verpakkingsmachines en verbruiksmaterialen van een hoogwaardige kwaliteit
 • Persoonlijke aandacht van specialisten die je verpakkingsproces optimaliseren
 • Heldere afspraken op het gebied van service en onderhoud

Onze omsnoeroplossingen

Handapparatuur

FROMM Omsnoerapparatuur voor het omsnoeren met de hand

 • intelligent onderhoudsarm ontworpen
 • ’s werelds beste omsnoerapparatuur

Omsnoermachines voor dozen

Snelle PP-band omsnoermachines voor dozen, pakketten en bundels

 • betrouwbare onderhoudsarme technologie
 • geschikt voor hoge werkbelasting

Automatische omsnoerlijn

Zeker elke lading met onze volautomatische omsnoerlijn voor de hout-, beton-, en metaalindustrie.

 • effectieve manier van omsnoeren
 • automatiseer goederenstroom volautomatisch

Gebruiksvriendelijk

PACK WITH A SMILE

Hoogwaardige omsnoermachines en topkwaliteit omsnoerbanden

Effectief logistiek verpakken draait om een slimme afweging tussen kosten en eisen. Met omsnoerband dat met minimaal gewicht de vereiste sterkte levert en eenvoudig is aan te brengen. Met hoogwaardige omsnoerbandmachines en topkwaliteit omsnoerband levert FROMM gebruiksvriendelijke apparatuur dat zorgt dat jouw mensen hun werk vlotter kunnen doen.

Volautomatische omsnoerlijnen

Bij het transporteren van grote hoeveelheden lading is een volautomatische omsnoerlijn bedrijfseconomisch de beste keuze. Want hoe meer je verpakt voor transport, des te sneller verdien je de machine terug door de slimme besparing op de arbeidsuren en het verpakkingsmateriaal. Omsnoeren is een effectieve manier van verpakken. Het omsnoersysteem van FROMM zorgt daarbij voor zo weinig mogelijk gebruik van omsnoerband voor het zekeren van je lading. Het resultaat is zuinig materiaalgebruik en optimale stabiliteit tijdens het vervoer.

FROMM biedt totaal oplossingen

Tijdens een eerste kennismaking inventariseren wij de bedrijfsvoering rondom de goederenstroom die je wilt automatiseren. Daarbij bekijken we de ladingen, de processtromen, de bestaande situatie en natuurlijk de gewenste situatie. Vanuit hier geven wij advies over het optimale systeem, gericht op de beschikbare ruimte en een maximale efficiëntieverbetering. Natuurlijk denken we daarbij out of the box en dragen we proactief alternatieve oplossingen aan. Daarvoor werken wij o.a. samen met diverse, betrouwbare systemintegrators die zich continu richten op het leveren van een hoogwaardige kwaliteit. Samen bieden wij vervolgens de gewenste totaaloplossing aan.

Intelligente omsnoersystemen voor minder slijtage

Intelligent, efficiënt en een hoogwaardige kwaliteit. Dat zijn de kernwoorden van de volautomatische omsnoersystemen van FROMM. Onze R&D specialisten ontwerpen en ontwikkelen systemen met een minimum aan bewegende delen. Bovendien worden de omsnoerkoppen bij deze systemen vaak voorzien van reinigingssystemen. Al deze eigenschappen zorgen voor minimale slijtage. Voor het noodzakelijke onderhoud kun je bij FROMM rekenen op een uitstekende service.

Bespaar op omsnoeren. Onze experts vertellen je hoe!


  Geavanceerd maatwerk

  Alles is mogelijk

  Zoveel mogelijkheden, zoveel automatische omsnoersystemen. Geheel afhankelijk van het materiaal, kunnen al onze systemen worden uitgebreid met verschillende opties zoals:

  • Horizontaal omsnoeren
  • Verticaal omsnoeren
  • Robotarm t.b.v. plaatsen houten balken en/of hoekbescherming
  • Hoekbescherming toevoersystemen
  • Balken magazijnen
  • Draaiplateaus t.b.v. kruislings omsnoeren
  • Parallel omsnoeren
  • Verwerken van Jumbo & Superjumbo omsnoerband
  • Verticale en/of horizontale pers t.b.v. comprimeren en stabiliseren van het pakket
  • Verrijdbare machine t.b.v. omsnoeren op meerdere posities

  FROMM staat voor pack with a smile.

  FROMM: Alles in huis

  Pack with a smile. Daarvoor halen wij letterlijk en figuurlijk alles uit de kast. Van slimme besparingen en de meest efficiënte omsnoersystemen tot een optimale service en gunstige onderhoudscontracten. Alles in combinatie met onze hoogst persoonlijke aandacht, betrokken specialisten en innovaties die daadwerkelijk bijdragen aan de resultaten binnen jouw bedrijf. Onze kernwaarden zijn helder en duidelijk…

  Persoonlijke aandacht

  Wij houden van elke verpakkingsuitdaging. Daarvoor werken we graag nauw samen met jullie specialisten. Vanuit die persoonlijke samenwerking realiseren we een optimale end-of-line verpakkingsoplossing.

  Hoogwaardige kwaliteit

  Lagere verpakkingskosten

  Directe lijnen met fabrikant

  Toegang tot topservice

  Snelle leveringen

  Een wereldwijde kennispartner

  Internationaal bereik

  FROMM is dé kennispartner in end-of-line verpakken, met onder andere de focus op omsnoeren. Dat bewijzen we al sinds 1947 met onze innovaties en gepatenteerde oplossingen. En dat doen we wereldwijd. Als toonaangevende partner op het gebied van omsnoersystemen bieden wij je een kennisniveau op het allerhoogste niveau.

  Referenties

  Bas Speyer – Controleur en loodsmedewerker bij LTL Woods ‘Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.’

  Lees meer >

  Leo Weernink – Directeur, Werkcon B.V.  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken. Wij streven naar langdurige relaties, gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit, flexibiliteit en de best mogelijke service. Wij zijn dan ook zeer tevreden met FROMM en schakelen hen graag in voor nieuwe verpakkingsoplossing...

  Lees meer >