verpakkingsoplossingen

Omsnoeren

Hoogwaardige omsnoermachines en topkwaliteit omsnoerbanden

Effectief logistiek verpakken draait om een slimme afweging tussen kosten en eisen. Je wilt omsnoerband dat met minimaal gewicht de vereiste sterkte levert. Het omsnoerband moet eenvoudig aan te brengen zijn. Onze gebruiksvriendelijke apparatuur zorgt dat mensen hun werk vlotter kunnen doen. FROMM levert hoogwaardige omsnoerbandmachines en topkwaliteit omsnoerbanden.

Onze omsnoeroplossingen

Handapparatuur

FROMM Omsnoerapparatuur voor het omsnoeren met de hand

 • intelligent onderhoudsarm ontworpen
 • ‘s werelds beste omsnoerapparatuur

Omsnoermachines voor dozen

Snelle PP-band omsnoermachines voor dozen, pakketten en bundels

 • betrouwbare onderhoudsarme technologie
 • geschikt voor hoge werkbelasting

FROMM omsnoermachines

FROMM omsnoermachines – van mechanische omsnoerapparaten tot omsnoermachines met banddoorvoersysteem – zijn ontwikkeld in Zwitserland met maximale betrouwbaarheid als doel. Wij zorgen dat je kunt blijven werken. Doet zich toch een storing voor, dan staan onze mensen klaar om je met maximale snelheid van een reparatie of nieuw apparaat te voorzien. Afhankelijk van storing, contract en machine, bieden wij zowel tijdelijke vervangingsapparaten als snelle reparatie op locatie.

Omsnoeren met kunststofband en staalband

De keuze voor omsnoerband speelt vanzelfsprekend een hoofdrol. Wij leveren keuze uit een ruim assortiment van materialen zodat jij de best mogelijke match met je wensen kunt maken. Daarbij houden wij rekening met:

 • Breeksterkte;
 • Rekpercentage;
 • Vormvastheid;
 • Oppervlakteweerstand;
 • Gewicht;
 • Afwerking;

Onze lijnen omsnoerband omvatten:

STARstrap™ polyesterband

STARstrap™ polyester-omsnoerband varieert in breedte van 9 tot aan 32 mm met een rekpercentage van 17 tot 24 procent. Je hebt keuze uit verschillende oppervlakteafwerkingen en een axiaal of bi-axiale verstrekking. STARstrap™ polyesterband is geschikt voor verwerking met of zonder zegels. Kies voor de zwaarste toepassingen STARstrap™ ULTRA™ en voor lichtere verzendingen uit de Plus en Eco-S™ lijnen. FROMM STARstrap™ polyester omsnoerbanden zijn inert en volledig recyclebaar. Omsnoerbanden worden geleverd op rol in de maten: standaard (20 kg), Jumbo (70-90 kg) en Super-Jumbo (115-125 en 250 kg).

FROMM Unistrap™ hotmelt en composiet polyester omsnoerband

FROMM Unistrap™ omsnoerbanden zijn beschikbaar in hotmelt- en composietuitvoering. Zoek je een band met hoge soepelheid, lage elastische rek en een hoge mate van weersbestendigheid, dan is dit de juiste lijn. Deze banden worden gesloten met een metalen gesp en vervolgens mechanisch of pneumatisch aangespannen. Voor het vastzetten van middelzware ladingen in containers, vrachtwagens en schepen zijn zwaardere afmetingen van 25 en 38 mm beschikbaar. Met deze omsnoerbanden vervang je kettingen, staaldraden en geweven sjorbanden door een betrouwbaar en hoogwaardig product.

Verpakkingsstaalband

Verpakkingsstaalband is geschikt voor zware tot zeer zware belasting van verpakkingen. Staalband van FROMM wordt geleverd in drie kwaliteiten. FROMM Uniflex™ is met een trekvastheid van 786 tot 835 N/mm2 uitstekend geschikt voor unitizing en palletiseren met middelmatige belastingen. Voor toepassingen met hoge (schok-)belastingen en scherpe randen biedt FROMM Ultraflex™. Dit is een koudgewalste staalband met een hoog koolstof- en mangaangehalte. De trekvastheid is minimaal 900 N/mm2 en gemiddeld 1100 N/mm2 met een rekpercentage van 12-17% (L=5D). Voor ‘lashing’ (stuwen van scheepsladingen), speciale toepassingen in de staalindustrie en hijsbanden (onder meer voor balen pulp en grote houtpakketten) is FROMM USLM Elastic Band met een rekpercentage tot 20% beschikbaar.

Onze experts vertellen je graag hoeveel je kunt besparen op omsnoeren!

 

Bij FROMM helpen wij je graag mee met het maken van intelligente keuzes op het gebied van omsnoeren. Bereken je besparing bij het gebruik van PET omsnoerband.

Kies je omsnoermethode

Om op tijd te kunnen leveren, moeten magazijnmedewerkers met voldoende snelheid en gemak kunnen inpakken. Om te bepalen welke omsnoermethodiek het best past binnen de dagelijkse handelingen in je magazijn en goederenuitstroom, kun je je altijd laten adviseren door een FROMM verpakkingsspecialist. De methoden die wij op onderscheiden zijn:

 • Omsnoeren met handapparatuur
 • Omsnoeren van dozen en bundels met boogmachines
 • Omsnoeren van pallets en bundels met een omsnoermachine in een automatische lijn

Referenties

Bas Speyer – Controleur en loodsmedewerker bij LTL Woods ‘Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.’

Lees meer >

Leo Weernink – Directeur, Werkcon B.V.  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken. Wij streven naar langdurige relaties, gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit, flexibiliteit en de best mogelijke service. Wij zijn dan ook zeer tevreden met FROMM en schakelen hen graag in voor nieuwe verpakkingsoplossing...

Lees meer >

Staal en kunstof

VERBRUIKSMATERIAAL

PP-BAND

PP-BAND

FROMM Quickstrap™ polypropyleen omsnoerband in diverse kw...

vraag offerte aan
STARSTRAP™ ULTRA

STARSTRAP™ ULTRA

Hoogwaardig omsnoerband voor zware toepassingen met een h...

vraag offerte aan
STAALBAND FROMM® UNIFLEX

STAALBAND FROMM® UNIFLEX

Een koudgewalste band met een laag koolstofgehalte, een r...

Vraag offerte aan