Contact

Oplossing

Omsnoeren

Een hoogwaardig omsnoeringsapparaat voor grootverbruik
Bekijk producten

Oplossing

Omsnoeren
Een hoogwaardig omsnoeringsapparaat voor grootverbruik
Bekijk producten

Op zoek naar een omsnoeringsapparaat dat voor jou werkt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

We staan garant voor:

 • Een onderhoudsarm omsnoeringsapparaat en hoogwaardig omsnoerband
 • Persoonlijke aandacht van specialisten die het verpakkingsproces optimaliseren
 • Heldere afspraken op het gebied van service en onderhoud

Een toonaangevend omsnoeringsapparaat

Wij produceren hoogwaardige omsnoeringsmachines en verbruiksmaterialen voor grootverbruik in de betonindustrie, distributiecentra, logistiek, houtindustrie en metaalindustrie. Wereldwijd werken we met ruim 1.200 specialisten aan de ontwikkeling, productie en de verkoop van end-of-line verpakkingsmachines, -apparatuur en verbruiksmateriaal. In totaal werken we samen met twintig dochterondernemingen en vijftig gespecialiseerde partners.

Laat ons je helpen

Het juiste omsnoeringsapparaat

Omsnoeren

Handapparatuur

FROMM Omsnoerapparatuur voor het omsnoeren met de hand

 • intelligent onderhoudsarm ontworpen
 • ’s werelds beste omsnoerapparatuur
Bekijken

Omsnoeren

Omsnoermachines voor dozen

Snelle PP-band omsnoermachines voor dozen, pakketten en bundels

 • betrouwbare onderhoudsarme technologie
 • geschikt voor hoge werkbelasting
Bekijken

Omsnoeren

Automatische omsnoerlijn

Zeker elke lading met onze volautomatische omsnoerlijn voor de hout-, beton-, en metaalindustrie.

 • effectieve manier van omsnoeren
 • automatiseer goederenstroom volautomatisch
Bekijken

Een hoogwaardig omsnoeringsapparaat

Effectief logistiek verpakken draait om een slimme afweging tussen kosten en eisen. Wij leveren hoogwaardige omsnoeringsapparaten en topkwaliteit omsnoerband. Hiermee werk je vlot, efficient én duurzaam.

Volautomatische omsnoerlijnen

Bij het transporteren van grote hoeveelheden lading is een volautomatisch omsnoeringsapparaat bedrijfseconomisch de beste keuze. Want hoe meer je verpakt voor transport, des te sneller verdien je de machine terug door de slimme besparing op de arbeidsuren en het verpakkingsmateriaal. Omsnoeren is een effectieve manier van verpakken. Onze omsnoermachines zorgen voor zo min mogelijk gebruik van omsnoerband bij het zekeren van je lading. Het resultaat? Zuinig materiaalgebruik en optimale stabiliteit tijdens het vervoer.

Soorten omsnoerband

Geen omsnoeroplossing zonder omsnoerband. Om altijd een passende oplossing te vinden, bieden wij vier verschillende soorten omsnoerband aan. Allereerst: PP-band. Perfect voor lichter werk zoals kleine latten en bundels. Ons PP-band is beschikbaar in diverse afmetingen en goed bestand tegen weersomstandigheden. Daarnaast bieden we PET-band aan. Dit heeft een uitmuntend rekvermogen. Zo snoer je pakketten en bundels strak om met een minimaal verlies van elasticiteit. Op zoek naar omsnoerband voor zware omgevingen? Dan is ons sterkste PET-band of staalband de juiste keuze. Extreem sterk en stevig. En dat zonder veel materiaal te gebruiken. Tel uit je winst. Tot slot: papieren omsnoerband. Omsnoeren met papier, wie had dat ooit gedacht? Het is milieuvriendelijk, volledig recyclebaar en authentiek. Je geeft je klanten namelijk een duurzaam en exclusief gevoel bij het uitpakken. Mooie voordelen, als je het ons vraagt.

Omsnoerband | FROMM

Is PET-band milieuvriendelijker dan staalband?

Over dit antwoord zijn we kort maar krachtig: ja. De productie en logistiek rondom PET-band is een stuk milieuvriendelijker dan staalband. Allereerst omdat er voor de productie van staalband hoogovens worden gebruikt. Deze branden continu op hoge temperatuur. Het produceren en recyclen van PET-omsnoerband is daarentegen een energiezuinig proces. Ook is PET-band vijf keer zo licht dan staalband. Bij alle logistieke bewegingen in de keten wordt dan ook minder energie en fossiele brandstof gebruikt.

Staalband wordt gefabriceerd uit ijzererts. Dit moet eerst gewonnen worden. Met alle logistieke processen die daar bij komen kijken. PET-band wordt, nadat het eenmaal is gemaakt, constant gerecycled. En ook het statiegeldsysteem in Nederland draagt bij aan het milieuvriendelijke recycleproces van PET-band. Dit statiegeldsysteem op PET-flessen is recent uitgebreid. Ook in de toekomst zal dit zich nóg verder ontwikkelen. Daarmee is PET-band een oplossing voor de lange termijn.

PET omsnoerband | FROMM

Een intelligent omsnoeringsapparaat voor minder slijtage

Intelligent, efficiënt en een hoogwaardige kwaliteit. Dat zijn de kernwoorden van onze volautomatische omsnoeringsmachines. Onze R&D specialisten ontwerpen en ontwikkelen systemen met een minimum aan bewegende delen. Bovendien worden de omsnoerkoppen bij deze systemen vaak voorzien van reinigingssystemen. Al deze eigenschappen zorgen voor minimale slijtage. Voor het noodzakelijke onderhoud kun je bij ons rekenen op een uitstekende service.

Omsnoeringsapparaat | FROMM Nederland

Bespaar op omsnoeren. Onze experts vertellen je hoe!

Onze experts staan klaar om je te adviseren over de best mogelijke verpakkingsoplossingen voor distributiecentra.


  Totaaloplossing voor jouw verpakkingsproces

  Tijdens een eerste kennismaking inventariseren wij de bedrijfsvoering rondom de goederenstroom die je wilt automatiseren. Daarbij bekijken we de ladingen, de processtromen, de bestaande situatie en natuurlijk de gewenste situatie. Vanuit hier geven wij advies over het optimale systeem, gericht op de beschikbare ruimte en een maximale efficiëntieverbetering. Natuurlijk denken we daarbij out of the box en dragen we proactief alternatieve oplossingen aan. Daarvoor werken wij o.a. samen met diverse, betrouwbare systemintegrators die zich continu richten op het leveren van een hoogwaardige kwaliteit. Samen bieden wij vervolgens de gewenste totaaloplossing aan.

  Alles is mogelijk

  Zoveel mogelijkheden, zoveel automatische omsnoeringsmachines. Geheel afhankelijk van het materiaal, kunnen al onze systemen worden uitgebreid met verschillende opties zoals:

  • Horizontaal omsnoeren
  • Verticaal omsnoeren
  • Robotarm t.b.v. plaatsen houten balken en/of hoekbescherming
  • Hoekbescherming toevoersystemen
  • Balken magazijnen
  • Draaiplateaus t.b.v. kruislings omsnoeren
  • Parallel omsnoeren
  • Verwerken van Jumbo & Superjumbo omsnoerband
  • Verticale en/of horizontale pers t.b.v. comprimeren en stabiliseren van het pakket
  • Verrijdbare machine t.b.v. omsnoeren op meerdere posities

  FROMM: Alles in huis

  Pack with a smile. Daarvoor halen wij letterlijk en figuurlijk alles uit de kast. Van slimme besparingen en de meest efficiënte omsnoeringsapparaten tot een optimale service en gunstige onderhoudscontracten. Alles in combinatie met onze hoogst persoonlijke aandacht, betrokken specialisten en innovaties die daadwerkelijk bijdragen aan de resultaten binnen jouw bedrijf. Onze kernwaarden zijn helder en duidelijk.

  Persoonlijke aandacht

  Wij houden van elke verpakkingsuitdaging. Daarvoor werken we graag nauw samen met jullie specialisten. Vanuit die persoonlijke samenwerking realiseren we een optimale end-of-line verpakkingsoplossing.

  Hoogwaardige kwaliteit

  Lagere verpakkingskosten

  Directe lijnen met fabrikant

  Toegang tot topservice

  Snelle leveringen

  Internationaal bereik

  FROMM is dé kennispartner in end-of-line verpakken met onder andere de focus op omsnoeren. Dat bewijzen we al sinds 1947 met onze innovaties en gepatenteerde oplossingen. En dat doen we wereldwijd. Als toonaangevende partner op het gebied van omsnoeringsmachines bieden wij je kennis van het allerhoogste niveau.

  Houthandel Bogaerd

  Referentie

  Boogaerdt hout

  ”Dankzij FROMM maken we op een zo efficiënt mogelijke manier gebruik van verpakkingsmateriaal.”

  Verder lezen
  Omsnoeringsapparaat | FROMM Nederland | Werkcon B.V.

  Referentie

  Werkcon B.V.

  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken."

  Verder lezen
  LTL Woods | Bas Speyer | FROMM

  Referentie

  LTL Woodproducts

  Bas Speyer – Controleur en loodsmedewerker bij LTL Woods ‘Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.’

  LTL Woodproducts

  Producten

  Onze oplossingen

  Oplossing

  Omsnoeren

  Oplossing

  Foliewikkelen

  Oplossing

  Opvulmateriaal

  Eric | FROMM Contact