Contact

markten

Metaalindustrie

Ferrous Metal

markten

Metaalindustrie
Ferrous Metal

Metaalindustrie - korte doorlooptijden, robuuste machines 

In de metaalindustrie werk je met korte doorlooptijden om just-in-time producten naar de klant te brengen. De robuuste machines van FROMM zijn goed bestand tegen heftige werkomstandigheden. Ons kwalitatief hoogwaardige omsnoerband is sterk, roest niet en zorgt dat staal goed bij elkaar blijft, hoe zwaar de lading ook is. FROMM is daarom niet voor niets al jaren goed vertegenwoordigd in de metaalindustrie.

Producten

Onze verpakkingsoplossingen

Staalrollen omsnoeren

Staalrollen omsnoeren

Automatische omsnoerlijnen

Automatische omsnoerlijnen

Omsnoerbanden

Omsnoerbanden

Grote diversiteit aan ladingsvormen

In de metaal komt een grote diversiteit aan ladingsvormen voor. Dit kunnen lange profielen zijn of enorme rollen staal. Dit kunnen hele zware of relatief lichte ladingen zijn. Hoe dan ook wil je bij transport en opslag corrosie en oxidatie tegengaan. Het juiste verpakkingsmateriaal is van essentieel belang. Omsnoerband moet sterk genoeg zijn en mag niet roesten of vocht absorberen.

Ergonomische verpakkingsoplossingen voor de metaalindustrie

Specialisten van FROMM denken met je mee over de meest ergonomische verpakkingsoplossingen voor de metaalindustrie. Afhankelijk van budget en situatie bieden wij semi- of volautomatische oplossingen. Daarnaast denken wij mee over:

 • De grote diversiteit aan ladingsvormen;
 • Metaalcorrosie en oxidatie;
 • Gewicht van de producten;
 • Just-in-time;
 • Korte doorlooptijden;
 • De invloed van staalstof op werkomstandigheden;
 • Veiligheid en ergonomie medewerkers;
 • Jouw MVO beleid;

MVO, recycling en kostenbesparing

Wij zorgen dat jij met minder verpakkingsmateriaal het vereiste resultaat kunt realiseren. Daarbij innoveren we alle aspecten van het verpakkingsproces. De vervanging van staal- door PET-band zorgt voor minder risico op verwondingen bij het losknippen van een strak omsnoerd pakket. Ook is PET-band oneindig recyclebaar. Dat is goed voor het milieu en voor jouw portemonnee. Met de overstap van staal- naar PET-band kunnen grootgebruikers duizenden euro’s per jaar besparen. Daar komen extra besparingen door lichter gewicht en lager verbruik bovenop. Benieuwd wat het jou kan opleveren? Wij brengen je terugverdientijd en besparingen graag in kaart!

Hoe verzorg jij transport van metaal?

Onze experts staan klaar om je te adviseren over de best mogelijke verpakkingsoplossingen voor de metaalindustrie.

  Econosto | Abdelhak Bilal | FROMM

  Referentie

  Econosto

  “Op onze afdeling Expeditie hebben we regelmatig te maken met afwijkende of grote verpakkingsafmetingen. De FROMM armwikkelmachine heeft voor ons een duidelijke verbetering opgeleverd op het gebied van efficiency doordat we nu alle verpakkingsafmetingen machinaal wikkelen.”

  Econosto
  Luchtkussen | FROMM

  Referentie

  Lintner B.V.

  “Binnen Lintner BV besteden wij veel aandacht aan het welzijn van onze medewerkers en een efficiënte werkwijze in ons magazijn. Daarnaast vinden onze klanten het steeds belangrijker dat wij binnen 24 uur leveren. Dankzij de Airpad Systemen van FROMM en de leverbetrouwbaarheid zijn wij iedere dag in staat dit te realiseren.”

  Lintner B.V.
  Eric | FROMM Contact