Contact

Foliewikkelen

Palletwikkelmachines

Bekijk producten

Foliewikkelen

Palletwikkelmachines
Bekijk producten

Palletwikkelmachines zijn ideaal voor – je raadt het al – het inwikkelen van producten op pallets met wikkelfolie. Zo blijven alle producten veilig en goed op hun plek terwijl ze vervoerd of opgeslagen worden. Onze palletwikkelaars zijn gebruiksvriendelijk, betrouwbaar, onderhoudsarm én ijzersterk. Daarmee zijn ze geschikt voor een hoge werkbelasting gedurende de hele dag. Over een sterke verpakkingsoplossing gesproken.

Automatische palletwikkelmachines

Er zijn verschillende soorten palletwikkelmachines beschikbaar, variërend van handmatige tot volledig geautomatiseerde machines. Die laatste zijn het meest geavanceerd. Met onze automatische palletwikkelmachines ben je dan ook in staat om grote hoeveelheden producten snel en foutloos in te pakken. Ideaal voor vrijwel elke markt. Vele distributiecentra, webwinkels en logsitieke centra gingen je dan ook al voor. Wanneer je producten in dezelfde vorm hebt (denk aan kratten, tegels en bakstenen, maar ook aan dozen) is een palletwikkelaar ideaal. Zonder fouten, mét optimale bescherming.

 • Geen tussenkomst van menselijk handelen
 • Perfect afgestemd op jouw producten, volledig op maat
 • Uitstekende kwaliteit van verpakken, constant zonder fouten

Hoe werkt een palletwikkelaar?

Een palletwikkelmachine wikkelt folie in een cirkelende beweging om het product of de pallet heen. De pallet blijft hierbij op een vaste positie staan, in tegenstelling tot andere wikkelmachines waarbij het product juist door de ring van de machine getransporteerd wordt. In dat geval draait de folie om het product, van het ene uiteinde naar het andere.

Waarom een palletwikkelaar ideaal is in je verpakkingsproces? Nou, allereerst omdat het je helpt bij het veilig vervoeren en opslaan van goederen. De folie beschermt je goederen tegen stof, vocht en schade tijdens het transport. Bovendien zorgt het inwikkelen van de pallets ervoor dat producten stevig op hun plaats blijven. Zo verminder je de kans op beschadiging tijdens het transport. En of dat nog niet mooi genoeg is, kan het gebruik van palletwikkelmachines óók kostenbesparend zijn. De voordelen zijn (bijna) eindeloos.

Foliewikkelen | FROMM

Palletwikkelmachines met extra opties

Onze palletwikkelmachines zijn eenvoudig aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Zo kunnen we een automatische wikkelen volledig naar wens samenstellen. Denk hierbij aan opties zoals automatisch labelen, pallets wegen, een afsnijdsysteem en roping.

Daarnaast zijn onze palletwikkelmachines uitgerust met de nieuwste technische snufjes. De topveldispenser is een mooi voorbeeld. Door middel van deze module wordt de bovenzijde van een product afgedekt met een laag folie. Zo blijven je producten beschermd tegen stof én maak je het pakket spatwaterbestendig! Daarnaast hebben onze palletwikkelaars een automatische folierolwissel. Zodra de folierol leeg is, wordt er direct een nieuwe geplaatst. Het enige wat de operator moet doen, is de lege folierollen wisselen. Kijk, dat is handig!

Palletwikkelmachine | FROMM

Onderhoud aan je palletwikkelaar

Bij FROMM stopt het niet na het leveren van een palletwikkelmachine. Wij nemen ook graag het onderhoud uit handen. Met onze servicepakketten zorgen wij met vakkundig onderhoud dat je palletwikkelmachine lang meegaat én optimaal presteert. Jij kiest zelf het serviceniveau, we maken heldere afspraken en onze servicemonteur komt bij je langs op locatie. Verleng de levensduur, vergroot de prestaties.

Op zoek naar een betrouwbare palletwikkelmachine?

Je bent bij FROMM aan het juiste adres. Onze experts geven je graag advies over de beste palletwikkelaar voor jouw toepassing. Laat je gegevens achter en we spreken elkaar snel!


  Houthandel Bogaerd

  Referentie

  Boogaerdt hout

  ”Dankzij FROMM maken we op een zo efficiënt mogelijke manier gebruik van verpakkingsmateriaal.”

  Verder lezen
  Omsnoeringsapparaat | FROMM Nederland | Werkcon B.V.

  Referentie

  Werkcon B.V.

  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken."

  Verder lezen
  LTL Woods | Bas Speyer | FROMM

  Referentie

  LTL Woodproducts

  Bas Speyer – Controleur en loodsmedewerker bij LTL Woods ‘Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.’

  LTL Woodproducts

  Producten

  Onze oplossingen

  Oplossing

  Omsnoeren

  Oplossing

  Foliewikkelen

  Oplossing

  Opvulmateriaal

  Ronald | FROMM Contact