verpakkingsoplossingen

Foliewikkelen

Folie laat je stabiel verpakken tegen een lage kostprijs 

Foliewikkelmachines van FROMM zorgen dat jouw lading tegen een lage kostprijs wordt gestabiliseerd voor transport. Dat doen wij door kwalitatief hoogwaardige folie optimaal in te zetten. Onze folie rekt beter en onze machines gebruiken slimme techniek om met minder materiaal meer te verpakken. Zo ben je aanmerkelijk voordeliger uit dan met ogenschijnlijk goedkope alternatieven. Dat zeggen wij niet alleen, dat kunnen we je ook laten zien. Vraag daarvoor een demonstratie aan bij een van onze verpakkingsspecialisten.

Onze foliewikkelmachines

Verticaal wikkelen

Betrouwbare foliewikkelmachines die geschikt zijn voor een hoge werkbelasting gedurende de hele dag.

 • Eenvoudig in bediening
 • Aanpasbare wikkelsnelheid
 • Verkrijgbaar in meerdere ringdiameters

Horizontaal wikkelen

FROMM is fabrikant van palletwikkelaars

 • degelijk ontworpen voor een hoge werkbelasting
 • onderhoudsarm
 • ga non-stop door met je bedrijfsvoering terwijl onze service de machines draaiende houdt

Wikkelrobots

De FROMM semiautomatische wikkelrobots zijn speciaal ontworpen voor situaties waarbij:

 • je te maken hebt met onregelmatig gevormde ladingen
 • er sprake is van ladingen die doorgaans groter zijn dan een europallet
 • je werksituatie erom vraagt dat je steeds elders foliewikkelt

FROMM foliewikkelmachines

Onze foliewikkelmachines zijn modulair opgebouwd en leverbaar als draaitafelmodel (FS300 serie) met armwikkelaar (FS500 serie), robots (FR) en volautomaten. De eenvoudigste modellen werken met een mechanische folierem. Onze topmodellen gebruiken een tweemotorige voorrekinstallatie. Deze zijn instelbaar op 400% power pre-stretch waardoor ze met een vergelijkbare hoeveelheid folie veel meer omwikkelen dan concurrerende machines.

Modulaire foliewikkelmachines van FROMM

Bij de keuze voor een wrapping oplossing die op jouw wensen is afgesteld spelen verschillende essentiële factoren een rol. Modulaire FROMM foliewikkelmachines zijn aan te passen op:

 • Afmetingen draaitafels;
 • Masthoogte;
 • Oprijplaten;
 • Vloerframes;
 • Fotocellen voor afwijkende folies en producten;
 • Folie-afsnijunits;
 • Afstandsbediening;
 • Aandrukplaten;
 • Schokdemper op de ophanging van de aandrijfmotor;
 • En nog veel meer….

De beste wikkelmachines in de wereld komen pas tot hun recht met topkwaliteit folie. FROMM levert de volgende lijnen omwikkelfolie:

FROMM handfolies

Speciaal voor gebruik in handrollers levert FROMM handfolies. Deze zijn verkrijgbaar in breedtes tussen de 10 en 500 mm met diktes van 8, 10, 15, 17, 20, 23 en 35 micron. Onze toplijnen zijn de 7-laags handwikkelfolies van 8 en 10 micron dik. Met 600 meter per rol kunnen jouw mensen betrouwbaar verpakken met de hand.

Machinefolies

Onze top-of-the-line folie heeft een rekpercentage van 300 procent. Met 1 meter folie kun je 4 meter omwikkelen. Zelfs de eenvoudigere 1- en 2-zijdig klevende folies in dit assortiment hebben een rekpercentage van 150 procent (1 meter wordt 2 meter). De FAR1, FAR2, FAR3 en FAR4 folies zijn ontwikkeld voor gebruik in onze hoogwaardige foliewikkelmachines. Ook kun je High Performance en Super High Performance eigenschappen kiezen zoals ultra-glad of een extreem hoge doorsteekweerstand. Deze folies lenen zich bij uitstek voor het economisch wikkelen met optimale palletstabiliteit.

Eigenschappen naar keuze

FROMM levert folies die aansluiten bij jouw verpakkingswensen. Standaard zijn onze folies transparant, maar op verzoek kunnen wij ook zwart, wit of blauwe varianten leveren. Voor speciale toepassingen zoals AGF zijn verschillende perforaties en folies met een hoge UV-weerstand verkrijgbaar. Zowel voor gebruik op wikkelmachines als op handrol bieden we pre-stretch folie waar geen (of nagenoeg geen) rek meer in zit. Wil je spatwaterdicht of waterdicht omwikkelen? Vraag dan naar onze voorraad topvellen voor Euro- of blokpallets. 

Neem contact op met een van onze experts en ontdek hoeveel je kunt besparen op foliewikkelen

 

Verbruiksmateriaal

WIKKELFOLIE

Machinefolie

Machinefolie

Wij helpen mee bij het kiezen van de juiste wikkelfolie

vraag offerte aan

Referenties

Martin van Linstee – Voorman, De Groot en Visser B.V. ‘Bij de vervanging van onze wikkelmachine hebben we bruikbare, praktische adviezen gehad van FROMM. Niet alleen wat betreft de snelheid van de machine maar ook het gebruik van bredere en lichtere folie. Resultaat is dat we nu veel sneller en prettiger werken.’

Lees meer >

Abdelhak Bilal – Magazijnmedewerker bij Econosto “Op onze afdeling Expeditie hebben we regelmatig te maken met afwijkende of grote verpakkingsafmetingen. De FROMM armwikkelmachine heeft voor ons een duidelijke verbetering opgeleverd op het gebied van efficiency doordat we nu alle verpakkingsafmetingen machinaal wikkelen.”

Lees meer >