Contact

verpakkingsoplossingen

Opvulmateriaal

Toonaangevend in vulmateriaal

verpakkingsoplossingen

Opvulmateriaal
Toonaangevend in vulmateriaal

Op zoek naar een betrouwbare partner in opvulmateriaal? Je bent precies op de juiste plek. Wereldwijd werken wij met ruim 800 specialisten aan de ontwikkeling, productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardig vulmateriaal, inclusief de juiste machines. Betaalbaar, flexibel én met optimale gewichtsbesparing.

Ons opvulmateriaal: Airpad

Met Airpad™ bieden wij een gepatenteerde verpakkingsoplossing waarmee je 30 tot 35% kosten bespaart. Een uniek inpaksysteem waarbij luchtkussens op maat worden gemaakt als vulmateriaal. De opgevulde ruimte bestaat voor 99% uit lucht. Duurzamer wordt het niet. De afmetingen en het materiaal? Die kies je zelf.

De combinatie tussen onze luchtkussens van papier of plastic én de juiste machine, zorgen ervoor dat je producten optimaal beschermd zijn met zo min mogelijk materiaal. We brengen graag de mogelijkheden voor je in kaart.

Neem contact op

Kies je voor FROMM? Dan kies je voor...

 • Opvulmateriaal en bijbehorende machines van een torenhoge kwaliteit
 • Snel, hygiënisch en ergonomisch werken met weinig afval
 • Persoonlijke aandacht van specialisten die je verpakkingsproces optimaliseren
 • Heldere afspraken op het gebied van service en onderhoud
 • Flexibel uitbreiden tijdens piektijden

Airpad™ Paper

Opvulmateriaal van papier

Op zoek naar duurzaam vulmateriaal voor je pakketten? Ga voor Airpad™ Paper. Hiermee zorg je niet alleen dat je producten optimaal beschermd zijn. Oók dat je je steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld. De voordelen van opvulmateriaal van papier? Het is milieuvriendelijk én biologisch afbreekbaar. Na gebruik wordt het opvulmateriaal gemakkelijk afgebroken in de natuur, zonder negatieve impact op ons milieu. Wel netjes weggooien bij het oud papier!

Ook is papier licht van gewicht. Een stuk lichter dan veel andere verpakkingsmaterialen. Dit helpt je om je verzendkosten te verlagen, zonder in te leveren op bescherming tijdens transport.

Ons opvulmateriaal van papier
Airpad PAPER zakjes

De keuze is reuze

Papier opvulmachines

Onze papier opvulmachines zijn geschikt om lege ruimtes in dozen, pakketten of verpakkingen op te vullen met vulmateriaal van papier. Hierbij bieden we verschillende machines aan om aan al jouw verpakkingsbehoeften te voldoen. Geschikt voor verschillende soorten vulmateriaal, geautomatiseerd én duurzaam.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Paperpad? Dé veilige, geruisloze en kosteneffectieve verpakkingsoplossing. De machine maakt gebruikt van onze gepatenteerde methode van papier kreukelen. Je behaalt optimale bescherming van je producten met een minimale hoeveelheid papier.

Ontdek ons aanbod
Opvulmateriaal papier | FROMM

Papier vs plastic opvulmateriaal

Naast opvulmateriaal van papier, bieden wij ook luchtkussens van plastic aan. Beide materialen hebben eigen voordelen en de keuze hangt af van verschillende factoren. Denk aan duurzaamheid, kosten en milieuvriendelijkheid. Alhoewel papier een duurzamer imago heeft dan plastic, klopt dit niet helemaal. Als plastic in de goede afvalstroom terechtkomt, is het namelijk goed te vermaken tot grondstoffen voor nieuwe plastic producten. Wij adviseren je graag over het beste materiaal dat past bij je verpakkingsbehoeften.

Ik wil advies!

Airpad™ folie

Plastic luchtkussens

Opvullen met luchtkussens is de meest effectieve manier om producten in een pakket te fixeren én stootbestendig te maken. Doordat je een beschermende buffer creëert, wordt deze techniek veel gebruikt voor het verzenden van fragiele of breekbare items.

Onze Airpad™ folie is een duurzame en innovatieve manier om je producten te beschermen tijdens transport. Geschikt voor zowel lichte als heavy duty toepassingen. Hoe dat werkt? De folie gaat door de machine heen en transformeert het materiaal tot luchtkussenzakjes. Klaar om je producten te beschermen én om later gerecycled te worden.

Onze luchtkussens
Luchtkussens | FROMM

Optimale efficiëntie

Luchtkussenmachines

Onze Airpad™ luchtkussens produceer je met luchtkussenmachines. Ze worden gebruikt voor veel verpakkingsdoeleinden in verschillende markten, zoals distributiecentra en webwinkels. De machines bieden verschillende voordelen, zoals meer efficiëntie, kosten- en tijdbesparing en een consistente kwaliteit van verpakkingen.

Naast (draadloze) luchtkussenmachines, bieden wij ook verschillende ergonomische hulpmiddelen aan. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit, verhoogde veiligheid en minder schade.

Bekijk machines

Bespaar op én met opvulmateriaal. Onze experts vertellen je hoe!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op en we bellen je terug.


  Pack with a smile

  Opvulmateriaal van FROMM

  FROMM staat voor pack with a smile. En daarvoor halen wij letterlijk én figuurlijk alles uit de kast. Van slimme besparingen en de meest efficiënte luchtkussenmachines tot een optimale service en gunstige onderhoudscontracten. Alles in combinatie met persoonlijke aandacht, betrokken specialisten en innovaties die daadwerkelijk bijdragen aan de resultaten binnen jouw bedrijf.

  Persoonlijke aandacht

  Wij grijpen elke verpakkingsuitdaging met beide handen aan. Daarvoor werken we graag nauw samen met jullie specialisten. Vanuit die persoonlijke samenwerking realiseren we een optimale end-of-line verpakkingsoplossing.

  Hoogwaardige kwaliteit

  Lagere verpakkingskosten

  Directe lijnen met fabrikant

  Toegang tot topservice

  Snelle levering

  Wereldwijde kennispartner

  FROMM is dé kennispartner in end-of-line verpakken. En dan met name in opvulmateriaal. Dat bewijzen we al sinds 1947 met onze innovaties én gepatenteerde oplossingen. We doen dit wereldwijd. Als toonaangevende partner op op het gebied van luchtkussens en bijpassende machines, bieden wij je een kennisniveau op het allerhoogste niveau.

  Het laatste nieuws

  Referentie

  De Groot & Visser

  “Bij de vervanging van onze wikkelmachine hebben we bruikbare, praktische adviezen gehad van FROMM. Niet alleen wat betreft de snelheid van de machine, maar óók het gebruik van bredere en lichtere folie. Het resultaat is dat we nu veel sneller en prettiger werken.”

  Verder lezen
  Fromm bij aspro filters

  Referentie

  AFPRO Filters

  “Met de armwikkelaar van FROMM worden de pallets van AFRO Filters simpel ingewikkeld. Door het gebruik van de armwikkelaars is het insealen van pallets veel efficiënter. Hierbij hebben we ook een aanzienlijke kostenbesparing op het foliegebruik gerealiseerd."

  Verder lezen

  Waarom opvulmateriaal?

  Opvulmateriaal speelt een cruciale rol in het verpakkingsproces om verschillende redenen. Ten eerste is het essentieel voor de bescherming van producten tijdens transport en opslag. Het vulmateriaal voorkomt schokken, trillingen en schade die mogelijk optreden tijdens het hanteren van pakketten. Hierdoor bereiken je goederen hun bestemming zonder schade. Daarnaast dragen onze luchtkussens bij aan de presentatie van je producten. Het zorgt ervoor dat jouw product stevig in de verpakking blijft zitten, waardoor het er professioneel en goed verzorgd uitziet wanneer het bij je klant aankomt. Dit verhoogt de klanttevredenheid én versterkt het imago van je bedrijf. Daarnaast vult opvulmateriaal de ruimte in dozen op. Hierdoor verschuiven je producten niet en is er minder kans op lege ruimtes in de verpakking. Dit draagt bij aan efficiënter gebruik van transportruimte en verminderde verzendkosten.

  Ronald | FROMM Contact