Contact

verpakkingsoplossingen

Wikkelen

Toonaangevend in foliewikkelen

verpakkingsoplossingen

Wikkelen

Toonaangevend in foliewikkelen

verpakkingsoplossingen

Wikkelen
Toonaangevend in foliewikkelen

FROMM is dé specialist in verpakkingsoplossingen. Wij produceren hoogwaardige foliewikkelmachines en verbruiksmateriaal voor grootverbruik in markten van A tot Z. Van de betonindustrie tot distributiecentra en van de houtindustrie tot agriculture. En alles daartussenin. Wij werken wereldwijd met ruim 1.200 specialisten aan de ontwikkeling, productie én verkoop van end-of-line verpakkingsmachines, -apparatuur verbruiksmateriaal. Daarvoor werken we samen met ruim twintig dochterondernemingen en vijftig gespecialiseerde partners. Inmiddels hebben we al een breed scala aan tevreden klanten. Ben jij de volgende?

Kies je voor FROMM? Dan kies je voor...

 • Onderhoudsarme verpakkingsmachines en verbruiksmaterialen van een hoogwaardige kwaliteit
 • Persoonlijke aandacht van specialisten die je verpakkingsproces optimaliseren
 • Heldere, concrete afspraken op het gebied van service en onderhoud
 • Lagere verpakkingskosten dankzij doorlopende innovatie
 • Gunstige contracten, uitstekende technische ondersteuning én reserveonderdelen uit ons eigen magazijn

ONZE MACHINES

Stabiel verpakken, lage kostprijs

Wikkelen

Onze wikkelmachines zorgen voor een stabiele lading tegen een lage kostprijs. Daarvoor leveren wij kwalitatief hoogwaardige folie die beter rekt én foliewikkelmachines die met minder materiaal meer verpakken. Het resultaat? Directe besparingen. Voordeliger dan elk ander goedkoper alternatief.

Optimale bescherming tegen beschadigingen

Bij wikkelen wordt er dunne folie van plastic rondom producten of pallets gewikkeld. Dit gebeurt handmatig of machinaal. Zo worden je materialen gebundeld, gezekerd en beschermd tegen beschadigingen en vuil. Wikkelen is een relatief goedkope en eenvoudige manier om je lading tijdens transport te zekeren. Daarnaast houd je producten gemakkelijk bij elkaar. Wikkelen is geschikt voor de meest uiteenlopende producten. Inclusief die van jou.

Wikkelfolie | FROMM

Wikkelen

Dé oplossing voor jouw bedrijf

Kies je voor FROMM? Dan leren we je graag beter kennen. Na een eerste kennismaking zoomen we dieper in op je logistieke vraagstukken. We bekijken samen welke manieren van wikkelen binnen jouw productieproces van toepassing zijn. Samen brengen we alles in kaart. We onderzoeken aspecten zoals soorten lading, de juiste foliespanning en de meest geschikte manier van bijvoorbeeld hechting. Met deze analyse als basis geven wij een uitgebreid advies over al onze mogelijkheden omtrent professioneel wikkelen.

Geïnteresseerd? Wij demonstreren graag onze intelligente oplossingen. Vraag daarvoor een demonstratie aan bij één van onze verpakkingsspecialisten.

Neem contact op
Foliewikkelen | FROMM

Onze wikkelfolie

Naast machines, bieden wij natuurlijk ook een breed scala aan soorten folie. Zo bieden wij altijd de meest geschikte oplossing. De juiste soort wikkelfolie is daarbij geheel afhankelijk van je producten, het soort materiaal, de mate van bescherming, het vervoer én de verpakking. In nauw overleg met onze specialisten kiezen we het meest geschikte materiaal voor jouw toepassing. Kwaliteit, kracht en flexibiliteit staan daarbij altijd voorop.

Wikkelfolie

Wikkelfolie

Wij helpen mee bij het kiezen van de juiste wikkelfolie.

Vraag offerte aan

Bespaar op én met wikkelen. Onze experts vertellen je hoe!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op en we bellen je terug.


  Pack with a smile

  Wikkelen met FROMM

  FROMM staat voor pack with a smile. En daarvoor halen wij letterlijk én figuurlijk alles uit de kast. Van slimme besparingen en de meest efficiënte wikkelmachines tot een optimale service en gunstige onderhoudscontracten. Alles in combinatie met persoonlijke aandacht, betrokken specialisten en innovaties die daadwerkelijk bijdragen aan de resultaten binnen jouw bedrijf.

  Persoonlijke aandacht

  Wij grijpen elke verpakkingsuitdaging met beide handen aan. Daarvoor werken we graag nauw samen met jullie specialisten. Vanuit die persoonlijke samenwerking realiseren we een optimale end-of-line verpakkingsoplossing.

  Hoogwaardige kwaliteit

  Lagere verpakkingskosten

  Directe lijnen met fabrikant

  Toegang tot topservice

  Snelle leveringen

  Wereldwijde kennispartner

  FROMM is dé kennispartner in end-of-line verpakken. En dan met name in wikkelen. Dat bewijzen we al sinds 1947 met onze innovaties én gepatenteerde oplossingen. We doen dit wereldwijd. Als toonaangevende partner op op het gebied van folie en wikkelmachines, bieden wij je een kennisniveau op het allerhoogste niveau.

  Het laatste nieuws

  Referentie

  De Groot & Visser

  “Bij de vervanging van onze wikkelmachine hebben we bruikbare, praktische adviezen gehad van FROMM. Niet alleen wat betreft de snelheid van de machine, maar óók het gebruik van bredere en lichtere folie. Het resultaat is dat we nu veel sneller en prettiger werken.”

  Verder lezen
  Fromm bij aspro filters

  Referentie

  AFPRO Filters

  “Met de armwikkelaar van FROMM worden de pallets van AFRO Filters simpel ingewikkeld. Door het gebruik van de armwikkelaars is het insealen van pallets veel efficiënter. Hierbij hebben we ook een aanzienlijke kostenbesparing op het foliegebruik gerealiseerd."

  Verder lezen

  Hoe werkt wikkelen precies?

  Wikkelen of foliewikkelen is een techniek die vaak wordt gebruikt in de verpakkingsindustrie. Een product of pallet wordt omwikkeld met behulp van plastic folie. Zo bescherm én stabiliseer je het tijdens transport of opslag. Het proces begint vaak met het plaatsen van het object op de machine. Wanneer je voor een robotwikkelaar of palletwikkelmachine kiest, blijft je product of pallet vaak op de grond staan. Vervolgens wordt er plastic folie om het object gewikkeld. Handmatig of met behulp van een machine, natuurlijk. Dat laatste bespaart tijd, kosten én folie. Tel maar uit.

  De voordelen van wikkelen

  Wikkelen biedt verschillende voordelen voor een bedrijf. Allereerst bescherming tegen stof, vocht en beschadigingen tijdens het transport. Ook helpt het bij het stabiliseren van ladingen, zodat ze minder kans hebben om te verschuiven of omvallen. Bovendien helpt wikkelen bij het bundelen van meerdere producten of onderdelen tot één geheel. Denk aan het wikkelen van een pallet met verschillende dozen. Al met al is het een efficiënte, effectieve methode om goederen te beschermen en stabiliseren tijdens transport en opslag. Het wordt veel gebruikt in verschillende industrieën om de integriteit van producten te behouden en de efficiëntie van logistieke processen te verbeteren. Dat wil jij toch ook?

  Ronald | FROMM Contact