Industrieën

Houtindustrie

Houtindustrie - Gebruik verpakkingsmateriaal dat mee kan bewegen

Afhankelijk van temperatuur en vochtgehalte zet hout uit of krimpt het in. De houtindustrie zoekt daarom verpakkingsmateriaal dat tijdens transport en opslag mee kan bewegen. PET-band heeft een uitmuntend rekvermogen dat met minimaal verlies van elasticiteit houtpakketten en -bundels strak omsnoert. Voor lange planken of plinten biedt FROMM daarnaast verticale foliewikkelmachines en tunnelwikkelaars.

Producten

Onze oplossingen

ga naar omsnoeren

Producten

Omsnoeren

Omsnoeren is een bijzonder effectieve methode om je ladingen te stabiliseren

ga naar omsnoeren
ga naar foliewikkelen

Producten

Foliewikkelen

Folie laat je stabiel verpakken tegen een lage kostprijs

ga naar foliewikkelen

Omsnoeren voor de houtindustrie

Omsnoeren is een bijzonder materiaalarme manier van verpakken. Dat scheelt kosten en gewicht. Bij het omsnoeren van grote pakketten hout is vanzelfsprekend voldoende trekkracht nodig om alles goed bij elkaar te houden. Om de kracht die daarbij op een smal deel van het pakket komt op te vangen adviseert FROMM hoekprofielen tegen insnijden. Zeker bij ‘zachtere’ houtsoorten voorkomt dit schade. Wij bieden hoekprofielen voor handomsnoeren en volledige automatische plaatsing voor verwerking met omsnoermachines.

Verpakkingsoplossingen voor de houtindustrie

Specialisten van FROMM denken met je mee over de meest ergonomische verpakkingsoplossingen voor de houtindustrie. Afhankelijk van budget en situatie bieden wij vol- of semiautomatische oplossingen. Daarnaast denken wij mee over:

 • Uitzetten en inkrimpen van hout;
 • Just-in-time;
 • Korte doorlooptijden;
 • Insnijdgevaar bij omsnoeren;
 • Veiligheid en ergonomie medewerkers;
 • Jouw MVO beleid;

Just in Time

FROMM helpt houtfabrieken bij het realiseren van kortere doorlooptijden. Wij integreren snelle en betrouwbare omsnoermachines in jouw automatische inpaklijnen. Hout wordt volautomatisch voor transport omsnoert. Bekijk hier een voorbeeld van een snelle omsnoermachine die is geïntegreerd in een volautomatische lijn.

MVO, recycling en kostenbesparing

Jij werkt al met FSC®- en PEFC™ gecertificeerd hout, voeg met FROMM recycling van verpakkingsmateriaal aan je MVO maatregelen toe. Wij zorgen dat jij met minder verpakkingsmateriaal het vereiste resultaat kunt realiseren. Daarbij innoveren we alle aspecten van het verpakkingsproces. De vervanging van staal- door PET-band zorgt voor minder risico op verwondingen bij het losknippen van een strak omsnoerd pakket. Ook is PET-band oneindig recyclebaar. Dat is goed voor het milieu en voor jouw portemonnee. Met de overstap van staal- naar PET-band kunnen grootgebruikers duizenden euro’s per jaar besparen. Daar komen extra besparingen door lichter gewicht en lager verbruik bovenop. Benieuwd wat het jou kan opleveren? Wij brengen je terugverdientijd en besparingen graag in kaart!

Zoek jij de beste verpakking voor hout?

Onze experts staan klaar om je te adviseren over de best mogelijke verpakkingsoplossingen voor de houtindustrie.

  Referenties

  Leo Weernink – Directeur, Werkcon B.V.  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken. Wij streven naar langdurige relaties, gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit, flexibiliteit en de best mogelijke service. Wij zijn dan ook zeer tevreden met FROMM en schakelen hen graag in voor nieuwe verpakkingsoplossing...

  Lees meer >

  Martin van Linstee – Voorman, De Groot en Visser B.V. ‘Bij de vervanging van onze wikkelmachine hebben we bruikbare, praktische adviezen gehad van FROMM. Niet alleen wat betreft de snelheid van de machine maar ook het gebruik van bredere en lichtere folie. Resultaat is dat we nu veel sneller en prettiger werken.’

  Lees meer >

  Bas Speyer – Controleur en loodsmedewerker bij LTL Woods ‘Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.’

  Lees meer >