Contact

Industrieën

Houtindustrie

Wood Industry

Industrieën

Houtindustrie

Industrieën

Houtindustrie
Wood Industry

Sterke verpakkingsoplossingen voor de houtindustrie

Wanneer je een fabriek runt in de houtindustrie, zijn er veel dingen nodig om je productie optimaal te laten draaien. Je supply chain, personeel en machines… Maar wat dacht je van je verpakkingsoplossing?

Stevig verpakken met materiaal dat meebeweegt. Dát is wat je nodig hebt in de houtindustrie. En natuurlijk wil je ook dat je verpakkingssystemen snel, betrouwbaar, kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk zijn. Begrijpen we. Met onze oplossingen ben je dan ook verzekerd van veilig verpakte en gestabiliseerde producten. Van fabriek tot eindgebruiker.

Onze oplossingen

Houtindustrie

Oplossing

Omsnoeren

Oplossing

Foliewikkelen

Oplossing

Omsnoerband

Verpakkingsoplossing in de houtindustrie: omsnoeren

Omsnoeren is een perfecte verpakkingsoplossing voor de houtindustrie. Waarom? Het is materiaalarm. Sterk. Betrouwbaar. Efficiënt. Energiezuinig. En nog flexibel ook. Hierdoor passen onze verpakkingsoplossingen overal en op elke locatie naadloos in je productieproces. En dat gaat verder dan het leveren van een machine. Onze specialisten denken ook graag met je mee over de veiligheid en ergonomie van je medewerkers, insnijdgevaar bij omsnoeren, je MVO-beleid én korte doorlooptijden. Met andere woorden: een totaaloplossing voor jouw verpakkingsproces in de houtindustrie.

De beste omsnoermachines

Onze omsnoermachines zijn veelzijdig, eenvoudig te bedienen én zeer duurzaam. Ze verbruiken zo min mogelijk materiaal op een energiezuinige en snelle manier. En dat zonder veel onderhoud te vergen. Afhankelijk van je situatie bieden wij vol- of semiautomatische oplossingen. Van handapparatuur tot complete omsnoerlijn. Stuk voor stuk met een hoge trekkracht, robuust design en sterke behuizing. Niet kapot te krijgen.

Onze omsnoeroplossingen kunnen daarnaast gemakkelijk uitgebreid worden met verschillende opties. Denk aan een robotarm, hoekbescherming (dit voorkomt schade, zeker bij zachtere houtsoorten), draaiplateaus en een verticale of horizontale pers om het pakket nóg beter te stabiliseren. Jij vraagt, wij draaien. En wist je dat onze omsnoerapparatuur en -lijnen zichzelf ‘ontstoffen’ op de plek van de las? Ideaal voor de vaak stoffige werkomgevingen binnen de houtindustrie.

Onmisbaar in de houtindustrie: omsnoerband

Omsnoerband is zeer geschikt voor het verpakken van hout. Het houdt je materiaal netjes op zijn plek en voorkomt beschadigingen. We maken hierbij onderscheid tussen verschillende soorten.

 • PET-band heeft een uitmuntend rekvermogen. Hiermee zorg je dat je met minimaal verlies van elasticiteit houtpakketten en -bundels strak omsnoert. Afhankelijk van temperatuur en vocht zet hout uit of krimpt het in. PET-band beweegt in dat geval uitstekend mee.
 • PP-band is perfect voor lichter werk zoals kleine latten en bundels. Beschikbaar in diverse afmetingen en goed bestand tegen weersinvloeden.
 • Staalband is extreem sterk en daarmee geschikt voor de zwaarste omgevingen. Stevig verpakken is vaak een uitdaging in de houtindustrie. Hout kan immers erg zwaar zijn. Ons ijzersterke staalband biedt dan uitkomst. Met zo min mogelijk materiaal verpak je op een stevige manier.

IJzersterke omsnoerbanden

Houtindustrie

PET-band

FROMM STARstrap™ Eco-S

PP-band

PP-band Quickstrap™

Staalband

Staalband FROMM® Uniflex

Lange houten planken of plinten?

Dan bieden onze verticale foliewikkelmachines en tunnelwikkelaars uitkomst. Geschikt voor een hoge werkbelasting gedurende de hele dag. Ook zorgen ze voor een stabiele lading en verpakken ze meer planken en plinten met minder materiaal. Het resultaat? Directe besparingen. Goed voor je productieproces én je portemonnee.

Op naar de beste verpakking voor hout én een betere wereld

Onze verpakkingsoplossingen dragen niet alleen bij aan een efficiënt verpakkingsproces. Ook aan je MVO-beleid. Naast dat je al werkt met FSC® en PEFC™ gecertificeerd hout, kun je met onze oplossingen ook recycling aan je MVO-maatregelen toevoegen. Geloof ons: dat wil je.

FROMM zorgt dat jij met minder materiaal het vereiste resultaat realiseert. Daarbij innoveren we álle aspecten van het verpakkingsproces. Zo is ons PET-band bijvoorbeeld oneindig recyclebaar. Ook zorgt het voor minder risico op verwondingen bij het losknippen van een strak omsnoerd pakket. Daarnaast zijn onze verpakkingsoplossingen voor de houtindustrie bijzonder onderhoudsarm en intelligent. En dat alles zonder in te leveren op kwaliteit.

Met onze duurzame oplossingen besparen grootgebruikers tot duizenden euro’s per jaar. En daar komen extra besparingen door lichter gewicht en lager verbruik nog eens bovenop. En heb je een probleem? Dan komt er iemand van de fabriek bij je langs. Zo ben jij snel weer up and running. Benieuwd wat onze verpakkingsoplossingen jou opleveren? We brengen het graag in kaart.

Zoek jij de beste verpakking voor hout?

Onze experts staan klaar om je te adviseren over de best mogelijke verpakkingsoplossingen voor de houtindustrie.

  Omsnoeringsapparaat | FROMM Nederland | Werkcon B.V.

  Referentie

  Werkcon B.V.

  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken.”

  Werkcon B.V.
  De Groot & Visser | Martin van Linstee | FROMM

  Referentie

  De Groot & Visser

  “Bij de vervanging van onze wikkelmachine hebben we bruikbare, praktische adviezen gehad van FROMM. Niet alleen wat betreft de snelheid van de machine maar ook het gebruik van bredere en lichtere folie. Resultaat is dat we nu veel sneller en prettiger werken.”

  De Groot & Visser
  LTL Woods | Bas Speyer | FROMM

  Referentie

  LTL Woodproducts

  “Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.”

  LTL Woodproducts
  Gerard | FROMM Contact