Contact

Foliewikkelen

Robotwikkelaars

Bekijk producten

Foliewikkelen

Robotwikkelaars

Bekijk producten

Foliewikkelen

Robotwikkelaars
Bekijk producten

Ben je op zoek naar een machine die zelfstandig wikkelfolie om jouw lading wikkelt? Stop dan maar met zoeken. Onze robotwikkelaars zijn perfect! Het grote voordeel is de flexibiliteit. De machines zijn namelijk verrijdbaar. Zo kun je gemakkelijk en snel op verschillende plekken ladingen wikkelen. Eén ding is zeker: een wikkelrobot is je nieuwe rechterhand in het magazijn of in de loods.

Onze robotwikkelaars: gebruiksvriendelijk en flexibel

Bij FROMM hebben we verschillende wikkelrobots in ons assortiment opgenomen. En dat is niet voor niets. Een robotwikkelaar beschikt over verschillende kenmerken die voordelig zijn voor elk bedrijf. Welke markt je ook bedient.

 • Universeel inzetbaar
 • Gemakkelijk te bedienen én verplaatsen
 • Onderhoudsarm
 • Ergonomisch werken
 • Minder folieverbruik
 • Geschikt voor ladingen van A tot Z

FR3XX wikkelrobot

Heb je te maken met afwijkende afmetingen? Ladingen die groter zijn dan een standaard europallet? Of ben je genoodzaakt om steeds op een andere plek in het magazijn te wikkelen? Dan biedt onze FR3XX robotwikkelaar uitkomst. De wikkelrobot is gebruiksvriendelijk én universeel inzetbaar. Op de robot kun je indien gewenst een voorrek plaatsen. Zo wikkel je meer ladingen uit één rol wikkelfolie.

Bij het ontwerp van deze robotwikkelaar is rekening gehouden met verschillende zaken. Bedieningsgemak, betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid stonden hierbij centraal. Doordat de robot is voorzien van een aantal zorgvuldig geselecteerde componenten, is er een minimum aan onderhoud vereist. Over een alleskunner gesproken.

Bekijk product
Wikkelrobot

FM50 mobiele foliewikkelaar

Op zoek naar een ergonomisch alternatief voor foliewikkelen met de hand? Dan is onze FROMM FM50 robotwikkelaar de juiste keuze. Rond een pallet kruipen of kromlopen is met deze machine verleden tijd. Je armen en rug worden namelijk niet langer belast. En het resultaat mag er trouwens ook zijn. Egaal gewikkelde ladingen met een minimaal gebruik aan folie. Deze wikkelrobot is geschikt voor palletladingen van A tot Z. Welke soort, maat en gewicht dan ook.

Naast ergonomisch en flexibel, is deze robotwikkelaar óók zeer gemakkelijk in gebruik. Doordat de wikkelrobot geen elektrische componenten bevat en niet motorisch is aangedreven, is de machine licht van gewicht én eenvoudig te bedienen. Dankzij de open constructie van de foliewagen wordt ook het plaatsen van een nieuwe folierol een fluitje van een cent.

Bekijk product
FM50 Mobiele foliewikkelaar

Onderhoud aan je wikkelrobot

Kies je voor een robotwikkelaar van FROMM? Dan ontzorgen wij je volledig. Onze adviseurs helpen je dan ook graag om een perfecte match voor je wensen te vinden. Dit gaat hand in hand met optimale gebruiksvriendelijk- en duurzaamheid. Gaat er onverhoopt iets mis? Dan staat onze serviceafdeling voor je klaar. Je krijgt waar mogelijk vervangende apparatuur terwijl de reparatie wordt uitgevoerd. Ook bieden we standaard 24 maanden garantie én voeren graag het onderhoud voor je uit. Zo zorgen we dat je robotwikkelaar zo lang mogelijk meegaat en optimaal presteert.

Meer lezen

Een robotwikkelaar vs handmatig wikkelen

Een wikkelrobot biedt verschillende voordelen in vergelijking met handmatig wikkelen. Allereerst: efficiëntie. Je zet de wikkelrobot simpelweg aan en je zending wordt gewikkeld. Zo kun jij weer verder met andere werkzaamheden, zoals orderpicken. Het resultaat? Een hogere productiviteit en doorvoer. Ten tweede nauwkeurigheid. Robotwikkelaars zijn geprogrammeerd of afgesteld om materialen met grote precisie te wikkelen. Consistent, gelijkmatig én zonder fouten. En wat dacht je van veiligheid? Sommige materialen zijn gevaarlijk om handmatig te wikkelen. Een wikkelrobot voert ze veilig uit.

Ook biedt een robotwikkelaar kostenbesparing. De initiële investering is wellicht hoger dan menselijke arbeid. Toch is het op lange termijn kostenbesparend. Tot slot: automatisering. Door gebruik te maken van een robot kan het wikkelproces worden geïntegreerd in een geautomatiseerde productielijn. Dit leidt tot een soepele workflow en verhoogde productiecapaciteit.

Robotwikkelaar | FROMM

De beste robotwikkelaar voor je verpakkingsproces

Op zoek naar de beste wikkelrobot voor jouw toepassing? Onze experts helpen je graag om een weloverwogen keuze te maken. Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


  Houthandel Bogaerd

  Referentie

  Boogaerdt hout

  ”Dankzij FROMM maken we op een zo efficiënt mogelijke manier gebruik van verpakkingsmateriaal.”

  Verder lezen
  Omsnoeringsapparaat | FROMM Nederland | Werkcon B.V.

  Referentie

  Werkcon B.V.

  “FROMM is een partij waarmee wij al meer dan 25 jaar naar volle tevredenheid mee samenwerken."

  Verder lezen
  LTL Woods | Bas Speyer | FROMM

  Referentie

  LTL Woodproducts

  Bas Speyer – Controleur en loodsmedewerker bij LTL Woods ‘Wij willen onze houtproducten stevig omsnoerd naar onze klanten versturen en werken graag met betrouwbare apparatuur waarmee we snel en prettig werken. Daarom kiezen wij voor de PET- en staalbandapparaten van FROMM.’

  LTL Woodproducts

  Producten

  Onze oplossingen

  Oplossing

  Omsnoeren

  Oplossing

  Foliewikkelen

  Oplossing

  Opvulmateriaal

  Gerard | FROMM Contact