Ons

Verhaal

Continuïteit, onafhankelijkheid en kwaliteit

FROMM is een Zwitsers familiebedrijf dat werd opgericht in 1947. Traditionele waarden zoals continuïteit, onafhankelijkheid en kwaliteit vormen het fundament van ons succes. Wij werken wereldwijd met meer dan 800 mensen aan de productie van handapparaten, machines en verbruiksmiddelen om goederen veilig en hoogwaardig te verpakken. Wij vinden dat service en klantondersteuning persoonlijk moet zijn. Daarom werken wij op lokaal niveau met twintig dochterondernemingen en vijftig gespecialiseerde partners.

Onderzoek en ontwikkeling
Ons Zwitserse onderzoeks- en ontwikkelingscentrum wordt gedreven door het streven naar perfectie. Zij ontwikkelen technieken en producten om steeds betrouwbaarder en zuiniger te kunnen verpakken. Bij de ontwikkeling maken ze gebruik van de nieuwste 3D CAD/CAM technologie. Dit continue proces van aanpassingen is het geheim van FROMM. Het verzekert ons van producten van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Productie van handapparaten en machines
Onze fabrieken produceren 24 uur per dag kwaliteitsproducten. Wij werken met hooggekwalificeerde teams van specialisten. Alle handapparaten en machines ondergaan voor verzending een uitvoerige ISO 9001 gecertificeerde kwaliteitstest. 

Productie van STARstrap™ polyesterband
Voor de productie van STARstrap™ Polyesterband gebruiken wij één van de meest moderne kunststofbandfabrieken in Europa. Deze fabriek is ISO 9001 en ISO 14000 gecertificeerd. FROMM handapparatuur en automatische machines gebruiken STARstrap™ polyesterband om houtpakketten te omsnoeren en bundelen. Ook in Chili en Thailand heeft FROMM productiefaciliteiten

Reduce by Reuse & Recycle
FROMM is actief in de circulaire economie en staat voor de 3 R’s.

  • Reduce – gebruik zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal
  • Reuse – hergebruik je verpakkingsmateriaal maximaal
  • Recycle – verpak alleen met materiaal dat bestaat uit hoogwaardige grondstoffen dat met zo min mogelijk energieverlies wordt gerecycled

Onze polyester-recyclingfabriek vermaalt gebruikte PET-flessen en ander kunststofafval. Dat gebruiken wij opnieuw voor de productie van verpakkingsmateriaal. De installatie is ISO 9001 en ISO 1400 gecertificeerd. Ons omsnoerband draagt met trots het PET-01 logo.