Contact

verpakkingsoplossingen

Volautomatisch omsnoeren

verpakkingsoplossingen

Volautomatisch omsnoeren

Omsnoeren van pallets en bundels met een omsnoermachine in een automatische lijn

Wanneer je in je bedrijfsvoering grote hoeveelheden lading transporteert kan de situatie ontstaan dat een volautomatische omsnoerlijn bedrijfseconomisch de beste keuze is. Hoe meer je verpakt voor transport, des te sneller verdien je de machine terug op de besparing op de arbeidsuren en het verpakkingsmateriaal.

Omsnoeren is op zichzelf al een bijzonder effectieve manier van verpakken. Daarnaast richt FROMM het omsnoersysteem zo voor je in dat je met zo weinig mogelijk omsnoerband je lading zekert. Je weet dus zeker dat je zuinig genoeg bent met het omsnoerband terwijl je lading stabiel in de vrachtauto blijft staan.

Interesse in volautomatisch omsnoeren?

Wij beginnen met een kennismaking en een inventarisatie van je bedrijfsvoering rondom de goederenstroom die je wilt automatiseren. We kijken naar de ladingen, de wensen / eisen, de processtromen en de bestaande situatie. Hiermee brengen wij in kaart wat het optimale systeem zal zijn, rekening houdend met de beschikbare ruimte en gericht op maximale efficiëntieverbetering. Wij kijken daarbij niet alleen naar de vraag, maar denken out of the box en dragen proactief alternatieve oplossingen aan.

Al geruime tijd werken wij samen met diverse, betrouwbare systemintegrators die kwaliteit hoog in ’t vaandel hebben staan. Samen met deze systemintegrators bieden wij de gewenste totaaloplossing aan. FROMM is wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 40 landen. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om machines in andere landen te installeren.

FROMM omsnoersystemen zijn zéér onderhoudsarm

Onze systemen voor volautomatisch omsnoeren zijn intelligent ontworpen. Ons R&D ontwikkelt systemen met een minimum aan bewegende delen, waardoor de slijtage minimaal is. Ook worden omsnoerkoppen vaak voorzien van reinigingssystemen, waardoor slijtage door werkstof aanzienlijk wordt vertraagd.

Zodra het systeem toch aan onderhoud toe is kun je bij FROMM rekenen op een uitstekende service.

Geavanceerd maatwerk door FROMM

Wij van FROMM hebben een veelheid aan verschillende automatische omsnoersystemen. Een omsnoerlijn voor bundels hout is anders vormgegeven dan voor rollen staal. Hiervoor kunnen onze systemen worden uitgebreid met verschillende opties. Denk hierbij aan:

 • Horizontaal omsnoeren
 • Verticaal omsnoeren
 • Robotarm t.b.v. plaatsen houten balken en/of hoekbescherming
 • Hoekbescherming toevoersystemen
 • Balken magazijnen
 • Draaiplateaus t.b.v. kruislings omsnoeren
 • Parallel omsnoeren
 • Verwerken van Jumbo & Superjumbo rollen omsnoerband
 • Verticale en/of horizontale pers t.b.v. comprimeren en stabiliseren van het pakket
 • Machine verrijdbaar t.b.v. omsnoeren op meerdere posities

Onze specialist Frank weet alles over volautomatisch omsnoeren! Daag hem uit met je vraagstuk.

 


  Eric | FROMM Contact