Contact

Volautomatisch wikkelen

Verticaal foliewikkelen

Volautomatisch wikkelen

Verticaal foliewikkelen

Wikkelmachines worden gebruikt voor het inwikkelen van producten met folie. Bij verticaal wikkelen gaat het vooral om langwerpige producten. De producten worden ingewikkeld om veilig en goed opgeslagen of vervoerd te worden. We leggen je uit wat verticaal foliewikkelen inhoudt. Hier lees je meer over horizontaal foliewikkelen.

Verticaal wikkelen met een ringwikkelaar

Vooral industriële bedrijven kiezen voor verticaal wikkelen. Als je langwerpige of hoge producten hebt zoals staalrollen, pvc buizen of laminaat is verticaal wikkelen een perfecte optie. Producten worden in bundels of gestapeld door de machine getransporteerd. De machine wikkelt de folie om de bundel heen. Een ringwikkelaar verpakt razendsnel en stevig.

  • De machine wordt afgestemd op jouw producten, volledig op maat
  • De kwaliteit van verpakken is constant zonder fouten

Verticaal foliewikkelen

Machines

Meer lezen over de OMC-V

Verticaal foliewikkelen

FROMM OMC-V

Deze industriële, robuuste machine is uitermate geschikt voor zware producten

Meer lezen over de OMC-V
Meer lezen over de FV350

Verticaal foliewikkelen

FROMM FV350

Een algemene toepassing die ook veel in logistieke processen wordt gebruikt om te wikkelen.

Meer lezen over de FV350

Het verschil tussen horizontaal en verticaal foliewikkelen

Het verschil tussen horizontaal en verticaal foliewikkelen zit hem in de manier waarop de folie om de producten heen draait. Bij verticaal wikkelen wordt het product in een ovale machine geplaatst. Vervolgens draait de folie van voren naar achteren.  om je product heen. Bij horizontaal wikkelen staat het product op een (draai)schijf. Een draaiarm wikkelt vervolgens de folie om de pallet heen of de folie wordt via een vaste mast om het product gedraaid terwijl de schijf ronddraait.

Extra opties op de ringwikkelaar

Onze machines zijn eenvoudig aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Door modules toe te voegen en te verwijderen wordt de automatische wikkellijn volledig naar klantwens samengesteld.  Denk hierbij aan de opties om automatisch te labelen, een afsnijdsysteem en een automatisch folierol wisselsysteem.

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar die we naar wens instellen, afhankelijk van het aanbod van de te wikkelen producten.

Innovatieve technologie

Onze grote ringwikkelaars zijn uitgerust met een heleboel innovatieve technologieën. Een mooi voorbeeld is het plaatsen van onderbalken. Dankzij deze balken kun je het pakket oppakken met een heftruck of een kraan en plaats je de complete lading gemakkelijk in de vrachtwagen. Ideaal bij verticaal foliewikkelen.

Een andere technologie is het verpakken van producten zodat ze waterdicht zijn. Ook hier is een speciale methode voor ontwikkeld. De producten worden beschermd tegen water en zijn dus zelfs buiten op te slaan zonder dat ze beschadigen.

Vragen over de verticaal wikkelen? Onze expert praat je bij!


    Gerard | FROMM Contact