Het magazijn is het kloppende hart van jouw bedrijf. Een werkplek waar in de huidige markt veel druk op ligt. Klanten verwachten een constante kwaliteit, korte doorlooptijden en een hoge leverbetrouwbaarheid. Daarom is het geen overbodige luxe om je interne supply chain zo nu en dan onder de loep te nemen. Hoe je dat doet? En hoe je de logistieke processen in je magazijn verbetert? Je leest het hier.

 

Maak de processen inzichtelijk

Eén ding is zeker: jij wil de logistieke processen in je magazijn verbeteren. Maar waar begin je? Simpel: bij de huidige logistiek. Maak alle bestaande processen inzichtelijk. Welke goederenstromen lopen er door het magazijn? Hoe benut je de beschikbare ruimte? Welke taken voeren je medewerkers uit? En vooral: wat zijn de knelpunten? Een knelpunt in je logistieke proces werkt door in de gehele bedrijfsvoering. Een verbeterpunt dat het aanpakken waard is.

 

De logistieke processen in het magazijn verbeteren: pak de probleempunten aan

Het is niet altijd eenvoudig om je logistieke processen in kaart te brengen. Maar effectief is het zeker: het geeft een hoop inzichten én legt de probleempunten bloot. Misschien kom je erachter dat je magazijn niet optimaal is ingericht. Dat je geld uitgeeft aan onnodige kostenposten. Of dat je bepaalde taken beter kunt automatiseren.

Bij veel bedrijven is het verpakkingsproces een belangrijk punt van verbetering. Transporteer je bijvoorbeeld grote hoeveelheden lading? Dan is een volautomatische omsnoerlijn een efficiënte en tijdbesparende oplossing.

 

Op naar de toekomst: logistieke processen automatiseren

Automatisering vormt de toekomst van je logistieke processen. Een toekomst waar FROMM graag samen met je aan werkt. Zo werken we bijvoorbeeld samen met diverse betrouwbare systeemintegrators. Samen zetten we een automatische verpakkingslijn op maat op. Daarbij passen we de machines aan op jouw gewenste werksituatie. Wat automatisch verpakken oplevert? We zetten de voordelen op een rijtje:

  • Daling in de kosten. De kosten van een automatische lijn verdien je terug op de besparing van arbeidsuren en het verpakkingsmateriaal. We stellen het systeem zo in dat je zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal verbruikt. Mét optimale bescherming.
  • Minder fouten. In een manuele verpakkingslijn kun je menselijke fouten niet voorkomen. Met een automatische verpakkingslijn daalt het aantal fouten. En dus ook het aantal klachten dat je van klanten krijgt.
  • Kortere doorlooptijden. Machines hebben minder tijd nodig dan mensen, waardoor je sneller kunt leveren.
  • Meer tevredenheid onder werknemers. Werknemers voeren minder repetitieve taken uit en de fysieke belasting neemt af. Goed voor de ergonomie!

 

De optimale oplossing voor jouw magazijn

FROMM helpt je graag met de best mogelijke verpakkingsoplossing. Daarom komen we eerst bij jou langs in het magazijn. Tijdens dit bezoek inventariseren we de bedrijfsvoering rondom de goederenstroom die je wil automatiseren.

We observeren de bestaande situatie, de ladingen, de processtromen en de beschikbare ruimte. We luisteren naar je wensen en eisen, denken actief met je mee en gaan voor de maximale efficiëntieverbetering. Zo dragen we een totaaloplossing aan die perfect werkt voor jouw magazijn.

 

Verbeter de logistieke processen met FROMM

Klaar om de logistieke processen in jouw magazijn te optimaliseren? En wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? FROMM geeft je passend advies. Neem gerust contact met ons op.