Contact

Intelligent, innovatief én interactief

Verpakkingsoplossingen voor de glasindustrie

Intelligent, innovatief én interactief

Verpakkingsoplossingen voor de glasindustrie

FROMM begrijpt dat glas een uitstekende ladingzekering vereist. Veiligheid én bescherming zijn enorm belangrijk. Geen zorgen. Wij zijn zeer ervaren in het transport van glas. Laadgewichten tot 40 ton? Eerder standaard dan een uitzondering.

Hoe kun je het beste glas vervoeren?

Bij het verpakken en vervoeren van glas zijn er twee zaken noodzakelijk om veiligheid te garanderen. Een constante en nauwkeurige bandspanning én een betrouwbaar hoge sluitwaarde. Dit vraagt, naast ervaring en vakkennis, om producten van topkwaliteit. Wij bieden de perfecte producten om glas op een veilige manier te vervoeren. Van omsnoer- tot foliewikkelmachine.

Omsnoeren

FROMM biedt de beste oplossingen voor het hoogwaardig én consistent omsnoeren van glasverpakkingen voor wegtransport of zeevracht. We bieden hierbij de keuze uit volautomatisch of handmatig omsnoeren.

Automatisch omsnoeren

Onze automatische omsnoersystemen zorgen voor een hoge productie efficiëntie met een uitgebreid optiepakket. Inclusief een ruime keuze aan opties dus, die passen bij jouw verpakkingsbehoeften. Altijd betrouwbaar én eenvoudig te bedienen. En dat tegen de laagst mogelijke kosten. Gegarandeerd.

Handmatig omsnoeren

Onze P331 is een krachtig omsnoeringsapparaat voor handmatig omsnoeren. Eenvoudig te bedienen, in te stellen én te vergrendelen. Het resultaat? Een hoge mate van omsnoeringsveiligheid. Perfect voor fragiele producten als glas.

Foliewikkelen

Ook foliewikkelen is een uitstekende verpakkingsoplossing voor glas. Onze foliewikkeloplossingen zijn van een hoge én consistente kwaliteit. Ideaal voor veilig wegtransport en opslag.

Horizontaal en verticaal wikkelen

Onze speciaal ontwikkelde foliewikkellijnen zijn geschikt voor alle soorten vlakglasverpakkingen. En dit gaat verder dan beschermend en stabiel verpakkingsmateriaal. Wij vullen dit aan met betrouwbare, duurzame én eenvoudig te bedienen machines. En dat met een hoog productierendement. Tel uit je winst.

De beste producten voor een veilig transport

In ons uitgebreide aanbod vind je de juiste producten voor een veilig transport voor glas. Van foliewikkelen tot omsnoeren. En alles daartussenin. Vraag ernaar bij onze experts!

1. STARstrap™ ULTRA-G PET-band

Onze nieuwste STARstrap™ PET-band is speciaal ontwikkeld voor de glasindustrie. Betrouwbaar én consistent. Bij de fabricatie in onze productiecentra hebben we gebruik gemaakt van 98% gerecycled polyester materiaal. Over duurzaam gesproken.

Enkele kenmerken:

 • Presteert op het hoogste technologieniveau van PET-band
 • Biedt superieur spanningsbehoud
 • Hoge, consistente én efficiënte afdichting
 • Extra stabiliteit en veiligheid: zelfs onder zware omstandigheden

2. Omsnoerband dispensers

Onze omsnoerband dispensers zijn ideaal voor elke omsnoeringsoplossing. Ook voor glas, dus. Specifiek voor een integratie met een automatische lijn. Natuurlijk geheel afgestemd op je individuele wensen. Onze dispensers worden eenvoudig geïntegreerd in je bestaande operatie óf als stand-alone. De kenmerken? Geavanceerd, consistent, duurzaam én onderhoudsvriendelijk.

3. Omsnoerkoppen

FROMM’s duurzame én automatische omsnoerkoppen zijn ideaal voor omsnoering. Zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Combineren met kunststof- of stalen band? It’s up to you.

De kenmerken:

 • Verfijnd industrieel ontwerp
 • Hoge kwaliteitsnormen
 • Consistente resultaten
 • Lange levensduur

4. Strap feeders

Heb je een kleine verpakkingshoeveelheid? Dan zijn onze strap feeders perfect. Universeel inzetbaar, snel én efficiënt. Jouw voordelen? Komen ze.

 • Eenvoudige bediening met slechts één operator
 • Minimaal onderhoud
 • Geschikt voor mechanische, pneumatische óf batterijaangedreven omsnoeringsapparaten
 • Integratie in bestaande productielijnen of stand-alone
 • Lage initiële kosten

Veilig glas vervoeren?

Dan kies je voor FROMM. Want wij garanderen onderhoudsarme én kwalitatief hoogwaardige verpakkingsmachines voor glas. Persoonlijke aandacht van specialisten. Heldere afspraken op het gebied van service en onderhoud. En zo realiseren wij dat veilige transport van glas. Ook voor jou. Hoe we dat precies doen? Onze expert weet alles. Keertje over hebben?

Aan de slag met onze verpakkingsoplossingen voor de glasindustrie? Onze expert vertelt je alles.


  Ronald | FROMM Contact