Het is belangrijk dat je product onbeschadigd aankomt op de plaats van bestemming. Logisch. Maar standaard opvulmateriaal is ontzettend slecht voor het milieu. Bubbeltjesplastic, piepschuim… Niet bepaald ecologisch verantwoord. Het Easypack®-verpakkingssysteem brengt daar verandering in.

Recyclebaar en gerecycled papier staat centraal. Dankzij het systeem creëer je raakvlak tussen de vraag van de klant en duurzame verpakkingen die schade aan je product voorkomen. Hoe dat precies werkt vertellen we je in dit blog. Lees je mee?

Het verpakkingsproces onder de loep

Vroeger verkochten bedrijven één soort product. Maakte een bedrijf gloeilampen? Dan werd dat verkocht. Aan extra accessoires werd niet gedacht. Voor het verpakken en verzenden was dat ideaal. Er was slechts één soort verpakking nodig en de verzending verliep altijd hetzelfde.

Tegenwoordig is dit anders. Bedrijven verkopen verschillende producten. Elk pakket is anders. Dat brengt uitdagingen zich mee. Producten met verschillende vormen, gewichten, maten en samenstellingen… Verpakkingen worden steeds complexer. Gelukkig zijn er oplossingen die de efficiëntie maximaliseren en het aantal verpakkingsmachines, procedures en materialen minimaliseren.

Voordat je overstapt op een nieuwe verpakkingsoplossing is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoelang staan de producten in de schappen?
  • Hebben die producten scherpe randen?
  • Hoeveel wegen de producten?

Heb je de antwoorden? Dan gaan we door naar de volgende stap! Opvulmateriaal.

Welk recyclebaar papier heb ik nodig?

Werken met recyclebaar papier is de manier om een pakket duurzaam op te vullen. Easypack®-papier biedt bescherming én opvulling voor een grote diversiteit van producten. Van deuren, autotransmissies en vliegtuigonderdelen tot delicate producten zoals kaarsen, sieraden en klein elektronica.

Ook aan gewichtsopties is gedacht. Er is zowel lichter als zwaarder opvulmateriaal aanwezig om de ruimte in een doos op te vullen en kosten te besparen. Voor items die stevig op hun plek moeten blijven, is opvulpapier met blokkering en versteviging beschikbaar.

Machines die recyclebaar papier produceren

De Packmaster™ Pro produceert recyclebare papieren blokken om een product extra stevig op z’n plek te houden. De opvulbewerking wordt vaak gebruikt naast de gebruikelijke versteviging en is geschikt voor zwaardere items.

Een fijne bijkomstigheid bij de Packmaster Pro is dat deze geleverd wordt met de Maxwell Intelligent Interface. Hier staan trainingsvideo’s op die extra uitleg over het inpakken geven. Het doel? Efficiënter inpakken en nieuwe medewerkers snel opleiden.

Heb je lichtere tot middelgrote items? Dan biedt de Packmate™ Pro jou de juiste oplossing. Deze machine produceert kleinere papieren kussens en is ideaal voor meer delicate producten.

Beide machines werken nu ook met kettingpapier, waardoor hun veelzijdigheid nog groter wordt.

De void fill methode

Quantum papierverpakkingssystemen zijn ideaal voor void fill, oftewel het opvullen van lege ruimtes. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor grote volumes, maar is compact genoeg om gedecentraliseerde inpakstations te ondersteunen.

Het Quantum papierverpakkingssysteem laadt in enkele seconden en is klaar om grote hoeveelheden duurzame papieren opvulling te geven. Perfect om leegtes in de doos te vullen en het dimensionale gewicht voor verzending te verlagen.

  • Creëert consistente opvulling van het eerste tot het laatste blad recyclebaar papier
  • Het magazijn stapelt tot 6 bundels papier, wat overeenkomt met meer dan 14m3 opvulling
  • Verkrijgbaar in opties met vanaf-het-midden-te-trekken rollen en kettingpapier
  • Ongeëvenaarde betrouwbaarheid: gepatenteerd ontwerp met zwevende kop elimineert vrijwel alle papierstoringen

Loop voor op concurrentie, kies recyclebaar papier

Naast het verbeteren van interne bedrijfsvoering, wil je vooroplopen op concurrentie. Zéker als het gaat om duurzame verpakkingen. Door gebruik te maken van recyclebaar papier – in plaats van nieuw materiaal – bewijs je jouw geloofwaardigheid op het gebied van duurzaamheid.

Easypack-papier is gemaakt van 100% gerecycled materiaal én is 100% biologisch afbreekbaar. Bovendien is het FSC-gecertificeerd. Bedrijven die Easypack gebruiken, hebben samen al meer dan 1,5 miljoen bomen bespaard! Easypack-papier een eersteklas oplossing om – ja daar komt de woordspeling dan eindelijk – de leegte op te vullen!

Meer weten?

Een verpakkingssysteem dat zowel efficiënte als duurzaam is ligt binnen handbereik. Jij blij, de klant blij. Meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op.


Geplaatst op: 07-09-2021