Schade door botsingen met hoeken is een veelvoorkomend probleem in veel magazijnen. Ook insnijdend omsnoerband komt weleens voor. Met hoekbescherming reduceer je dit probleem. Perfect om schade aan producten te voorkomen én stabiliteit te behouden tijdens de rit van A naar B. Maar wat zijn hoekbeschermers precies? Welke voordelen brengen ze met zich mee? En hoe gebruik je ze? In dit blogbericht geven we antwoord op al je vragen. Lees snel verder.

Wat zijn hoekbeschermers precies?

Hoekbeschermers zijn speciaal ontworpen om de kwetsbare hoeken van bijvoorbeeld producten en pallets te beschermen. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen en variëren in vorm en grootte om aan verschillende behoeften te voldoen. Het belangrijkste doel blijft hierbij altijd hetzelfde: schade voorkomen.

De voordelen van hoekbescherming

  • Bescherming van goederen. Hoekbeschermers voorkomen schade aan je producten tijdens transport en opslag. We nemen stalen platen als voorbeeld. Onbeschermde hoeken lopen gemakkelijk deuken en krassen op. Met hoekbeschermers blijven je materialen in uitstekende staat.
  • Kostenbesparing. Het voorkomen van schade aan goederen betekent minder verlies en vervanging van producten. De initiële investering in hoekbescherming is relatief klein. De besparingen op de lange termijn zijn aanzienlijk!
  • Veiligheid van werknemers. Onbeschermde hoeken kunnen gevaarlijke situaties creëren voor werknemers in het magazijn. Scherpe randen veroorzaken mogelijk snijwonden, vooral als producten handmatig worden verplaatst of verpakt. Door hoekbeschermers te gebruiken, minimaliseer je het risico op letsel.

Zó gebruik je hoekbeschermers

Het aanbrengen van hoekbescherming is simpel. Onderstaande stappen helpen je.

  1. Bescherm de hoek en/of rand door deze geheel te bedekken met hoekbescherming
  2. Leg de omsnoeringsband hier overheen, zodat je deze veilig kunt aanspannen
  3. Verschuiven de hoekbeschermers niet? Dan is je lading klaar voor transport!

Bovenstaand proces kun je tevens volledig integreren in een automatische verpakkingslijn.

De beste hoekbescherming voor jouw bedrijf

Onze CornerGuard™ hoekprofielen beschermen je lading tegen het insnijden tijdens het omsnoeren. Omdat ze onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst en gevormd, zijn de hoekbeschermers van een hoogwaardige kwaliteit. Verkrijgbaar in de diktes 2, 3, 4 en 6 mm.

Afhankelijk van je lading en wensen maken wij de hoekbescherming op maat en/of met de gewenste coating. Hierbij kijken we o.a. naar de afmeting en vorm van de lading, de afstand tussen de omsnoerbanden en het gewenste gebruikersgemak.

Hoekbeschermers voor elke markt

Als het om hoekbescherming gaat, is FROMM van alle markten thuis. Neem de houtindustrie. Hout vervoeren gaat niet altijd zonder slag of stoot. Om schade te beperken en afsplintering en breuken te voorkomen biedt hoekbescherming uitkomst. En ook in distributiecentra en webwinkels is goede hoekbescherming van levensbelang. Door hoekprofielen te gebruiken voorkom je inkepingen, scheuren en vervormingen van producten. Eén ding is zeker. Onze hoekbescherming is geschikt voor markten van A tot Z. Ook die van jou.

Heb je nog vragen? Of advies nodig voor jouw lading? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.