Waar zouden we zijn zonder bomen? Ze voorzien ons van voedsel, medicijnen, infrastructuur en dienen zelfs als luchtfilters van Moeder Natuur. En zoals je weet, produceren ze ook papier. Een luxe die we vaak vergeten… Papier is tegenwoordig net zo belangrijk als toen het in de eerste eeuw ontstond.

Het beschermen van bomen hebben we bij FROMM tot een persoonlijke missie gemaakt. Het hoort bij ons dagelijkse werk. Alleen al in de afgelopen vijf jaar hebben alle klanten met een Packmaster™ Pro of een Packmate™ Pro al meer dan 1 miljoen bomen gered van de kap door het gebruik van 100% recyclebaar papier! En da’s een fantastisch resultaat. Klanten helpen ons niet alleen bij het beschermen van bomen, samen voorkomen we verdere ontbossing.

Papier als verpakkingsmethode

Een product dat verpakt wordt in een doos heeft een sterke bescherming nodig. Papier biedt een ideale uitkomst. Het wordt namelijk geproduceerd door geperste vezels van cellulosepulp, afkomstig van hout. Het materiaal is niet alleen sterk, het is veelzijdig én duurzaam.

Het nut van gerecycled papier

Als je dacht dat papier de beste keuze was heb je het mis… Nog beter is gerecycled papier. Dit omdat – je raadt het al – hier geen nieuwe bomen voor gekapt hoeven worden. Daarnaast is papier 100% recyclebaar en 100% biologisch afbreekbaar. Het is minder belastend voor het milieu en kan elke keer weer opnieuw worden gebruikt.

Bescherming van zware of kwetsbare goederen

We horen het je denken… Hoe zit dat met zware of kwetsbare goederen? Veel bedrijven gebruiken schuim als opvulmethode. Zonde! Papier biedt namelijk een perfecte demping. Onder compressie doet papier ruim voldoende om zijn structurele integriteit te behouden. Onze Easypack®-papiersystemen voorzien je van sterk, flexibel opvulmateriaal. Perfect voor zware industriële goederen of delicate items zoals glas of keramiek.

Een andere mooie bijkomstigheid is dat de Easypack®-papiersystemen en de bijbehorende verbruiksartikelen wereldwijd gecertificeerd zijn door de Forest Stewardship Council (FSC). Dat houdt in dat de materialen voldoen aan een strikte reeks sociale- en milieunormen. De FSC heeft deze normen opgesteld om de planeet te beschermen.

Het FSC-certificaat

Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) en ook niet uit plantages waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Het keurmerk beoordeelt de herkomst van de grondstof van papier en papierproducten.

Het verschil tussen gerecycled papier en nieuw papier

Er zijn diverse verschillen te noemen tussen gerecycled en nieuw papier. Allereerst wordt nieuw papier (of karton) gemaakt van chemische pulp. Ons gerecyclede papier is vrij van chemicaliën of producten op oliebasis. Daarnaast is ons gerecyclede papier PH neutraal en daarmee niet schadelijk voor het milieu als het op de vuilstort terechtkomt.

  • Er worden geen nieuwe bomen gekapt om ons gerecyclede papier te produceren.
  • We verbruiken tot 60% minder energie en water om het te produceren dan nieuw papier.
  • Het papier voldoet het aan de Europese verpakkingsvoorschriften.


Dus, ga je over op papieren verpakkingen? Kies dan altijd voor gerecycled papier.

Certificeringen

Het papier van FROMM is 100% gerecycled, 100% recyclebaar én 100% biologisch afbreekbaar. We zijn ISO 140001-geaccrediteerd en we voldoen aan alle EU-verpakkingsvoorschriften. We leveren het papier met certificaat waarop je alles leest over de voordelen. Handig om te delen met je klanten.

Onze klanten ontvangen jaarlijks ook een boomcertificaat. Daarop zie je precies hoeveel bomen je elk jaar redt door het gebruik van ons gerecyclede papier. Ook dit is een geweldige merkboodschap voor je klanten.

Overstappen op gerecycled papier als verpakkingsmethode? Neem gerust contact met ons op, dan helpen we je verder.