FROMM

DUURZAME VERPAKKINGEN

De initiatieven om duurzamer door het leven te gaan schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. In onze wereld hebben we momenteel te kampen met een overschot aan plastic. Plastic komt in rivieren terecht en tast de volledige natuur aan.

Dat is duidelijk te zien op de oceanen. Een afgrijselijke hoeveel plastic komt in de oceanen terecht bij de zogeheten plastic soep; een groot gebied vol met plastic. Al decennialang innoveert FROMM in technieken om te verpakken met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal.

In de afgelopen jaren hebben wij meerdere unieke verpakkingen weten te fabriceren. Deze verpakkingen zijn stuk voor stuk duurzaam en recyclebaar. Kies je voor FROMM, dan draag je dus bij aan het milieu.

Duurzaam verpakken hoeft niet moeilijk te zijn

Als elk bedrijf overgaat tot het duurzaam verpakken, krijgen we in de wereld veel minder met plastic te maken. Met onze machines en verpakkingsproducten is het mogelijk om duurzaam te verpakken! Onze verpakkingsmachines zorgen er onder andere voor dat er weinig tot geen afval ontstaat, terwijl de verpakkingsproducten van het juiste materiaal zijn gemaakt. Daarbij zijn de verpakkingsproducten ook bijzonder sterk, zodat er minder verpakking per container/pallet/doos nodig is.

In de afgelopen jaren komt de term ‘duurzaam’ je met regelmaat om de oren vliegen. Wat is nou écht duurzaam op het gebied van verpakken? We spreken van een duurzame verpakking indien de verpakking aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • De verpakking is ontworpen om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben
 • De verpakking is ontworpen om minder verpakking te hoeven produceren/gebruiken
 • De verpakking is gemaakt van grondstoffen die recyclebaar of herbruikbaar zijn
 • Bij het fabriceren van de verpakking ontstaat zo min mogelijk afval
 • NA het gebruik van de verpakking heb je een minimum aan restafval

Het Kennisinstituut van Duurzaam Verpakken heeft hier een fraaie cyclus voor weten op te zetten. In deze cyclus komen de volgende stappen naar voren:

 • Grondstof dient op een duurzame manier verkregen te worden
 • Verpakkingsmateriaal dient recyclebaar en/of herbruikbaar te zijn
 • Verpakt product met zo min mogelijk materiaal een zo’n sterk mogelijke verpakking te verkrijgen
 • Telkens opnieuw na gebruik moet de verpakking recyclebaar en/of herbruikbaar zijn
 • Afval gedurende dit hele proces moet zo min mogelijk afval verspild worden

Met de ontwikkeling van unieke producten op het gebied van duurzaam en innovatief verpakken heeft FROMM een leidende rol ingenomen.

Onze Verpakkingsoplossing

Systemen kleine tot middelgrote gebruikers

Onze systemen stellen iedere pakketverzender in staat om:

 • snel dozen op te vullen voor het inpakken
 • hygiënisch en ergonomisch te werken
 • weinig afval  te hebben tijdens proces
 • flexibel uitbreidingen in te zetten gedurende piektijden

De ontwikkeling van duurzame verpakkingen

Met een uitgebreid aanbod van verpakkingsmachines en verpakkingsmateriaal biedt FROMM voldoende mogelijkheden op het gebied van duurzaam verpakken. Wij zijn in staat om enerzijds duurzame verpakkingen te fabriceren. Anderzijds zijn wij in staat om machines te fabriceren die optimaal gebruik maken van de duurzame verpakkingen.

Door End-Of-Line machines van FROMM te gebruiken, lever je een bijdrage aan het milieu:

 • De machines verspillen zo min mogelijk grondstoffen
 • De machines gebruiken zo min mogelijk materiaal

Daarnaast leveren wij ook nog meerdere duurzame verpakkingsmaterialen. Deze verpakkingsmaterialen zijn van het juiste materiaal vervaardigd en dragen zodoende ook bij aan het milieu. Onze verpakkingsmaterialen zijn bijzonder sterk, waardoor je minder verpakking nodig hebt om een product, een pallet of een doos te verpakken. Bovendien zijn onze verpakkingsmaterialen herbruikbaar, zodat er continue minder grondstoffen aangesproken hoeven te worden.

De voordelen van duurzaam verpakken

De ecologische ‘footprint’ is in de afgelopen jaren een belangrijk gegeven geworden. Deze voetafdruk laat zien hoeveel ruimte een persoon op de aarde inneemt. Deze ruimte wordt gemeten op basis van jouw leefstijl. De keuzes die je maakt op het gebied van voedsel, transport en verpakkingen zijn namelijk van invloed op ruimte van onze aarde. Het verbouwen van eten en drinken neemt bijvoorbeeld ruimte in beslag, aangezien het eten verbouwd moet worden en vervolgens getransporteerd moet worden. Tijdens het transport moet het product ook (meermaals) verpakt worden.

Door duurzame verpakkingen te gebruiken, kan de ecologische voetafdruk verbetert worden. Voor het transporteren van allerlei goederen is immers minder verpakking nodig. Daarnaast is de gebruikte verpakking van het juiste materiaal, waardoor het ook weer gerecycled kan worden. Dit betekent dat het materiaal niet continue gemaakt hoeft te worden, waardoor er weer minder grondstoffen aangesproken hoeven te worden.

Daarnaast zorgt duurzaam verpakken ook voor een kostenbesparing. FROMM richt zich hierbij met name op de betonindustrie, distributiecentra, de houtindustrie en de metaalindustrie. De bedrijven in deze industrieën kunnen, door duurzaam te verpakken, het verschil betekenen. Dat geldt zowel op het gebied van het milieu als op (interne) kostenbesparingen. Door het juiste verpakkingsmateriaal in combinatie met de juiste verpakkingsmachines te maken, kan je de totale verpakkingskosten flink omlaag brengen.

Tot slot zorgt duurzaam verpakken ook voor een beter imago van jouw organisatie. Door aan te tonen dat je bewust met de verpakkingen om gaat, kom je bij veel consumenten in een goed daglicht te staan. Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Verpak op een duurzame manier en verbeter zodoende het imago van jouw bedrijf.

Bespaar op foliewikkelen. Onze expert vertelt je hoe!