Contact

Ontdek de mogelijkheden én voordelen

Duurzame verpakkingen

Ontdek de mogelijkheden én voordelen

Duurzame verpakkingen

Er komen steeds meer initiatieven om duurzamer door het leven te gaan. En dat is maar goed ook. We hebben te kampen met een enorm overschot aan plastic. Denk aan de afgrijselijke hoeveelheid plastic dat zich in oceanen bevindt. Deze plastic soep is desastreus voor het milieu. Tijd voor verandering, tijd voor duurzame verpakkingen.

De afgelopen jaren hebben wij keihard gewerkt aan unieke verpakkingen. Dat is gelukt! We fabriceerden diverse, unieke duurzame verpakkingen. Stuk voor stuk recyclebaar. Kies je voor FROMM, dan draag je bij aan het milieu.

Duurzame verpakkingen zijn dichterbij dan je denkt

Als elk bedrijf te werken met duurzame verpakkingen, krijgen we in de wereld veel minder met plastic te maken. Onze verpakkingsmachines zorgen er onder andere voor dat er weinig tot geen afval ontstaat. De verpakkingsproducten zelf zijn van het juiste, ecologische materiaal gemaakt. Daarbij zijn de verpakkingsproducten bijzonder sterk, zodat er minder verpakking per container/pallet/doos nodig is.

In de afgelopen jaren komt de term ‘duurzaam’ je met regelmaat om de oren vliegen. Wat zijn nou écht een duurzame verpakkingen?

 • De verpakking is ontworpen om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben
 • De verpakking is gemaakt om minder verpakkingen te hoeven produceren of gebruiken
 • De verpakking bestaat uit grondstoffen die recyclebaar of herbruikbaar zijn
 • Er bij het fabriceren van de verpakking zo min mogelijk afval ontstaat
 • Er na het gebruik van de verpakking een minimum aan restafval is

Het Kennisinstituut van Duurzaam Verpakken heeft hier een fraaie cyclus voor weten op te zetten. In deze cyclus komen de volgende stappen naar voren:

 1. Grondstof dient op een duurzame manier verkregen te worden
 2. Verpakkingsmateriaal dient recyclebaar en/of herbruikbaar te zijn
 3. Verpakt product met zo min mogelijk materiaal een zo’n sterk mogelijke verpakking te verkrijgen
 4. Telkens opnieuw na gebruik moet de verpakking recyclebaar en/of herbruikbaar zijn
 5. Afval gedurende dit hele proces moet zo min mogelijk afval verspild worden

Met de ontwikkeling van unieke producten op het gebied van duurzaam en innovatief verpakken heeft FROMM een leidende rol ingenomen.

Duurzame verpakkingen: onze oplossingen

Opvulmateriaal

Systemen kleine tot middelgrote gebruikers

Onze systemen stellen iedere pakketverzender in staat om:

 • snel dozen op te vullen voor het inpakken
 • hygiënisch en ergonomisch te werken
 • weinig afval  te hebben tijdens proces
 • flexibel uitbreidingen in te zetten gedurende piektijden
Bekijken

De ontwikkeling van duurzame verpakkingen

Met een uitgebreid aanbod van verpakkingsmachines en -materiaal biedt FROMM voldoende mogelijkheden op het gebied van duurzame verpakkingen. We produceren ecologische verpakkingen én realiseren machines die optimaal gebruikmaken van deze verpakkingen. We leveren meerdere soorten duurzame verpakkingsmaterialen. Ze zijn gemaakt van de juiste grondstoffen en dragen bij aan het milieu. Een ander mooi voordeel is dat de verpakkingsmaterialen bijzonder sterk zijn. Je hebt dus minder nodig om een product, pallet of doos te verpakken. Bovendien zijn alle oplossingen herbruikbaar. Resultaat? Er zijn minder grondstoffen nodig.

De voordelen van duurzame verpakkingen

De ecologische ‘footprint’ is in de afgelopen jaren een belangrijk gegeven geworden. Deze voetafdruk laat zien hoeveel ruimte een persoon op de aarde inneemt. Deze ruimte wordt gemeten op basis van jouw leefstijl. De keuzes die je maakt op het gebied van voedsel, transport en verpakkingen zijn namelijk van invloed op ruimte van onze aarde. Het verbouwen van eten en drinken neemt bijvoorbeeld ruimte in beslag, aangezien het eten verbouwd moet worden en vervolgens getransporteerd moet worden. Tijdens het transport moet het product ook (meermaals) verpakt worden.

 • Door duurzame verpakkingen te gebruiken, verbetert de ecologische voetafdruk. Voor het transporteren van allerlei goederen is immers minder verpakking nodig. Daarnaast zijn de verpakkingen gemaakt recyclebaar materiaal. Er hoeft dus niet continu meer materiaal gemaakt te worden waardoor er minder grondstoffen aangesproken worden.
 • Daarnaast zorgt duurzaam verpakken voor een kostenbesparing. FROMM richt zich hierbij met name op de betonindustrie, distributiecentra, de houtindustrie en de metaalindustrie. De bedrijven in deze industrieën maken, door duurzaam te verpakken, écht een verschil. Dat geldt zowel op het gebied van het milieu als op (interne) kostenbesparingen. Door de combinatie van het juiste verpakkingsmateriaal en -machine, breng je de totale verpakkingskosten flink om laag.
 • Tot slot zorgt duurzaam verpakken ook voor een beter imago van jouw organisatie. Door aan te tonen dat je bewust met de verpakkingen omgaat, kom je bij veel consumenten in een goed daglicht te staan. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is nog nooit zo belangrijk geweest als nu.

Bespaar op foliewikkelen. Onze expert vertelt je hoe!

 


  Eric | FROMM Contact