Voor jou als verzender is het essentieel dat producten veilig bij de ontvanger aankomen. Dat staat vast. Of het nou gaat om grote, industriële verpakkingen of pakketjes voor een webwinkel. Wat je daarvoor nodig hebt? Goed beschermingsmateriaal. In dit artikel vertellen we je er alles over. Lees je mee?

Bescherm je transport bij elke drempel

Het gebruik van geschikt beschermingsmateriaal is essentieel om ervoor te zorgen dat je producten in optimale staat bij je klanten aankomen. En ook tijdens opslag is bescherming belangrijk. Een goed verpakt product voorkomt niet alleen schade. Het wekt ook vertrouwen bij je klanten. Beschermingsmateriaal is dus tegelijkertijd een visitekaartje voor jouw bedrijf. En zo zijn er nog een aantal voordelen:

  • Bescherming tegen fysieke schade
  • Vermindering van retourzendingen
  • Bescherming tegen vocht en weersinvloeden

Hoe je jouw zending verstuurt met goed beschermingsmateriaal? Dat leggen we aan de hand van 4 stappen aan je uit.

Stap 1: Bescherm je product(en) van binnenuit met beschermingsmateriaal

Klaar om je pakket(ten) voor te bereiden op verzending en transport? De eerste stap is om je producten van binnenuit te beschermen. Want natuurlijk wil je vermijden dat je product beschadigd raakt. Bedek je product daarom volledig met beschermingsmateriaal. Zo maakt het minder kans om schade op te lopen tijdens transport en opslag.

Hoe je dat doet? Met AirpadsTM. Een uniek inpaksysteem waarbij luchtkussens op maat worden gemaakt als beschermingsmateriaal. Geschikt voor elke zending. De voordelen? Die zijn bijna eindeloos. Optimale bescherming en je werkt snel, hygiënisch én ergonomisch. Eén ding is zeker: je verzendverpakking is met onze AirpadsTM klaar voor vervoer.

Stap 2: Sluit je doos stevig én duurzaam

Een doos sluiten met tape lijkt misschien heel simpel. En dat is het ook. Maar waarom simpel doen als het ook duurzaam kan? Zet een duidelijke stap vooruit op het gebied van duurzaamheid met papieren tape. Met onze tape dispenser is het een waar genot met om dozen te sluiten. En ook je klanten worden er gelukkig van. Zo mag de papieren tape samen met de doos bij het oud papier én het is prettig bij het openen van pakketten. Aan de slag? Vraag een gratis trial aan.

Stap 3: Bescherm palletladingen met wikkelfolie

Het afdekken van je producten is een slimme manier om je lading extra bescherming te bieden. Daarnaast zijn stabiele pallets cruciaal voor een veilig en efficiënt transport. Dit realiseer je met wikkelfolie. Met dit beschermingsmateriaal bescherm je je producten optimaal tegen stof, vuil, vocht, beschadiging en omvallen.

Stap 4: Goed beschermingsmateriaal? Vergeet de hoeken niet!

Schade door botsingen met hoeken is een veelvoorkomend probleem in veel magazijnen. En ook tijdens transport lopen hoeken vaak schade op. Met hoekbescherming wordt de kans op beschadiging aanzienlijk kleiner. Essentieel als beschermingsmateriaal voor je verzendverpakking, dus. De voordelen?

  • Bescherming van goederen
  • Kostenbesparing
  • Veiligheid van werknemers

Met onze CornerGuardTM hoekprofielen worden deze voordelen ook voor jouw bedrijf werkelijkheid. Verkrijgbaar in afmetingen van A tot Z en geschikt voor elke markt.

Het beste beschermingsmateriaal

Wil jij jouw pakketten optimaal beschermen tijdens transport en opslag? Dan kies je voor beschermingsmateriaal van FROMM. Met onze hoogwaardige machines, verbruiksmaterialen en persoonlijke aandacht zorgen wij voor een veilige verzendverpakking. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op.