Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is belangrijker dan ooit. Bij FROMM zijn we ons hier maar al te goed van bewust. Als verpakkingsspecialist spelen wij een grote rol in de overgang naar duurzaam ondernemen. Een missie die wij met beide handen aangrijpen. Wij zijn daarom altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom MVO. Eén van de begrippen die je steeds vaker hoort is ESG. Maar wat is ESG precies? En wat betekent het voor onze manier van werken en verpakken? We geven antwoord op al je vragen. Lees snel verder.

 

De betekenis van ESG

ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Ofwel milieu, maatschappij en bestuur. Drie factoren die de maatschappelijke bijdrage van een organisatie weergeven.

 • Environmental: hoe presteert jouw bedrijf op het gebied van milieu? Hoe ga je bijvoorbeeld om met klimaatverandering, afval, uitstoot van broeikasgassen en energieverbruik?
 • Social: hoe behandel je je personeel? Zorg je voor diversiteit en creëer je gelijke kansen? En werken je medewerkers in een veilige, gezonde werkomgeving?
 • Governance: hoe wordt je bedrijf bestuurd? Ga je bijvoorbeeld integer om met belastingstrategieën en beloningen voor leidinggevenden?

 

ESG-doelen stellen: zo doen we dat

De tijd om ESG-doelen te stellen is nu. Uit onderzoek blijkt namelijk dat investeerders steeds vaker naar de ESG-prestaties van een bedrijf kijken voordat ze investeren. En dat consumenten het steeds belangrijker vinden dat producten duurzaam zijn. Niet meer dan logisch, vinden wij.

ESG-doelen stimuleren bedrijven om op een verantwoorde manier de toekomst in te gaan. Om bedrijfsprocessen opnieuw onder de loep te nemen. En om actief te evalueren wat er beter kan. Een groene toekomst start bij onszelf. Daarom geven wij het goede voorbeeld op het gebied van ESG-richtlijnen. Hoe we dat doen? Nou, zo:

 • We investeren in recyclen en groene initiatieven
 • Onze fabrieken zijn ISO 14001 en/of ISO 50001 gecertificeerd
 • We maken gebruik van zonne-energie en gecontroleerde gesloten watercirculatiesystemen met ingebouwde filtering
 • We gebruiken restwarmte van de productie voor interne verwarming
 • We investeren in het verminderen van productieafval

 

Verpakken met het oog op ESG: kies voor milieuvriendelijk materiaal

Wij helpen jouw bedrijf ook graag om de verduurzamingsslag te maken. Hierbij kunnen we je op diverse manieren ondersteunen. Verpak jij je producten bijvoorbeeld al op een milieuvriendelijke manier? Met onze duurzame verpakkingen verklein je de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf. Een greep uit onze oplossingen:

 • Omsnoeren met STARstrap™: gemaakt van gerecyclede PET-flessen en volledig recyclebaar
 • Omsnoeren met Quickstrap™ PAPER: voor 95% vervaardigd uit papier en volledig recyclebaar
 • Opvullen met de Packmate™ Pro: 100% FSC-gerecycled papier
 • Opvullen met Airpad™ PAPER: luchtkussens bestaande uit 99% lucht en 1% papier. Het papier is voor 75% gerecycled!

 

Een ergonomische werkplek

Gemotiveerde medewerkers zijn essentieel voor het succes van jouw bedrijf. Ook helpt dit om je ESG-doelen te behalen. Wij helpen je graag met het realiseren van een ergonomische inpakplaats voor je medewerkers. Met een in hoogte verstelbare inpaktafel, een beeldscherm op ooghoogte én voldoende opslagruimte, bijvoorbeeld. Zo werkt je personeel in een veilige gezonde omgeving.

 

Behaal je ESG-doelen met FROMM

Hoe duurzaam is jouw organisatie? En kunnen jouw ESG-doelen nog aangescherpt worden met milieuvriendelijke verpakkingen of ergonomische werkstations? FROMM is jouw deskundige gesprekspartner. Wij denken graag mee bij elke stap die jij wil zetten op het gebied van duurzaamheid. Neem gerust contact op. Dan hoor je snel van ons.