Een palletzending is één van de makkelijkste manieren om je lading veilig van A naar B te vervoeren. Met name in distributiecentra en webwinkels worden dagelijks veel pallets verstuurd. Maar hoe kun je het beste een pallet versturen? In dit blogbericht leggen we het aan de hand van 4 stappen aan je uit. Ook geven we je enkele tips. Lees je mee?

1. Pallet versturen? Kies de juiste pallet

Er zijn verschillende soorten pallets in omloop. Voordat je echt aan de slag gaat, is het belangrijk om de juiste pallet te kiezen voor je lading. Houten pallets komen het meeste voor. Als je naar het buitenland moet verzenden, is een pallet van kunststof wellicht een betere keuze. Deze is licht van gewicht en heeft daardoor enen minimale invloed op het totale gewicht van je lading. Zorg ook dat je de juiste maat pallet kiest. Groot genoeg om al je goederen veilig te plaatsen, maar niet té groot om verzendkosten te besparen.

Bekijk alle opties en maak een weloverwogen keuze. Welke pallet je ook kiest: controleer deze ook zorgvuldig op eventuele beschadigingen of splinters. Zo voorkom je beschadigingen aan je lading.

2. Positioneer de goederen op je pallet

Het correct positioneren van je goederen op de pallet is cruciaal om schade tijdens transport te voorkomen. Zorg allereerst dat je het gewicht gelijkmatig over de pallet verdeelt. Zo voorkom je instabiliteit. Plaats de zwaarste dozen onderaan om de lichtere dozen niet te zwaar te belasten. Ook is het belangrijk om de dozen zo dicht mogelijk bij de randen van de pallet te plaatsen, zonder dat ze uitsteken. Vermijd een piramide van dozen en zorg dat de bovenkant van de pallet vlak is. Zo voorkom je ongelukken, beschadigingen én toeslagen.

3. Een extra veilige stap bij het verzenden van pallets: omsnoeren

De derde stap voor extra veiligheid of voor goederen die gevoelig zijn voor verschuiving: omsnoeren. Bevestig de goederen met omsnoerband aan de pallet. Zodra je te maken hebt met hoge spankracht op het omsnoerband dan verstevig je de randen met hoekbescherming. Kies allereerst het juiste omsnoerband.

 • PP-band: perfect voor lichter werk zoals kleine latten en bundels. Goed bestand tegen weersinvloeden!
 • PET-band: geschikt voor alle gangbare toepassingen. Het biedt een minimaal verlies van elasticiteit en een uitmuntend rekvermogen.
 • Staalband: extreem sterk en stevig. Geeft extra stabiliteit zonder veel materiaal te gebruiken.
 • Papieren omsnoerband: milieuvriendelijk, volledig recyclebaar én authentiek.

De juiste keuze gemaakt? Mooi! Tijd voor de juiste machine. Afhankelijk van het type zending, de aard van de goederen en het gewicht van je pallet bepaal je het juiste omsnoeringsapparaat om vlot, efficiënt en duurzaam te werken. Bekijk ons aanbod hier.

En/of

4. Pallet sealen

Seal het geheel met wikkelfolie. Hiermee verhoog je de stabiliteit van je lading en bescherm je je goederen tegen vuil en vocht. Wist je dat het gebruik van de juiste wikkelfolie van onschatbare waarde is in vergelijking met de kosten van mogelijke schade tijdens verzending of opslag? Geen zorgen. Met onze wikkelfolie ben je verzekerd van de beste standaard.

Pallet sealen? Dit kan handmatig of automatisch. Onze palletwikkelmachines zijn hierin het meest geavanceerd. Zo ben je in staat om een pallet snel én foutloos te sealen.

 • Geen tussenkomst van menselijk handelen
 • Perfect afgestemd op jouw producten, volledig op maat
 • Uitstekende kwaliteit van verpakken, constant zonder fouten

Pallet verzenden? Extra tips

Bovenstaande tips helpen je bij het veilig verpakken en versturen van je pallet. Naast deze stappen zijn er nog enkele tips om het proces soepel te laten verlopen.

 1. Label je pallet duidelijk. Zorg dat alle verzendlabels duidelijk en leesbaar zijn.
 2. Maak foto’s van de pallet voordat je deze gaat verzenden. Zo heb je bewijs van de staat van je lading voor het geval dat er schade optreedt.
 3. Selecteer een betrouwbare verzenddienst die gespecialiseerd is in palletzendingen en die voldoet aan je specifieke behoeften.
 4. Overweeg om je zending te verzekeren. Zo dek je eventuele schade die oploopt tijdens transport.

Pallet verpakken en versturen met FROMM

Aan de slag met pallets versturen? FROMM staat voor je klaar. Onze experts begeleiden je bij elke stap van het verzendproces en bieden je een hoogwaardige verpakkingsoplossing op maat. Zo zorgen we dat je palletzending veilig en efficiënt verloopt. Neem contact met ons op voor meer informatie.