Tijd voor een volgende stap in duurzaam verpakken: milieuvriendelijke tape. Het gebruik van milieubewuste materialen draagt namelijk niet alleen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk, het heeft ook een positieve invloed op je merkreputatie en de klantloyaliteit. We praten je bij.

Duurzame tape? Ga voor papier!

Papieren tape is een perfect alternatief voor plastic tapes van PP of PVC. Het biedt dezelfde – al dan niet betere – kwaliteit op het gebied van sluiten, afdichten en beschermen. Daarnaast is milieuvriendelijke tape gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

De voordelen van duurzame tape

Behalve dat papieren tape gemaakt wordt van hernieuwbare grondstoffen, zijn er een heleboel andere voordelen.

  • Papieren tape is volledig recyclebaar en kan dus zo – samen met de kartonnen doos – bij het oud papier.
  • Hitte en vocht? Daar is papieren tape gewoon tegen bestand. Ideaal voor exporttoepassingen dus.
  • Ons papieren tape heeft 10x zoveel kleefkracht dan plastic tapes.
  • Het is mogelijk om papieren tape met eigen bedrukking te gebruiken, handig!
  • Papieren tape is niet zonder sporen te verwijderen. Mooie preventie tegen diefstal.

Milieuvriendelijk tapen met de FROMM FC-G82 tape dispenser

Wil jij jouw verpakkingsproces nog verder optimaliseren? Met de FROMM FC-G82 tape dispenser wordt dat nog gemakkelijker. Dit geavanceerde apparaat is speciaal ontworpen om het verpakkingsproces te optimaliseren en tegelijkertijd een milieuvriendelijke benadering te ondersteunen.

Klinkt goed? We maken het nog mooier. Je kunt namelijk zonder investering gebruikmaken van onze papier tape dispenser. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het soepel draaien van het systeem. Ook leiden we je collega’s goed op om zorgvuldig om te gaan met de tape dispenser én de schoonmaak ervan.

Vraag een gratis trial aan. Dan komt onze verpakkingsspecialist bij jou op locatie. We inventariseren wat je nodig hebt en welke duurzame tape daarbij past. Daarna komt de testmachine met verbruiksmateriaal naar je toe.

Meer informatie over duurzame tape?

Neem dan gerust contact met ons op. En ben je benieuwd naar andere milieuvriendelijke oplossingen? Ook dan staan we voor je klaar. Zo bieden we:

  • Duurzame, recyclebare verpakkingsmaterialen.
  • Machines die produceren met een minimum aan (rest)afval.
  • Bijzonder sterke verpakkingsmaterialen.
  • Efficiënt gebruik van verpakkingsmateriaal.