Milieuvriendelijk werken staat bij menig bedrijf hoog op de prioriteitenlijst. De vermindering van plastic in het milieu is namelijk iets wat we samen doen. Ook FROMM denkt hierin mee. Daarom lanceerden wij onlangs de nieuwste generatie Airpadfolie. Een gepatenteerde opvulmethode met een kostenbesparing van 30 tot 35% ten opzichte van papier, karton en polyurethaan. Milieuvriendelijk opvulmateriaal kopen? Kies voor de nieuwste generatie Airpadfolie.

Download brochure

Recycling, biologische afbreekbaarheid en biobased plastic

Milieuvriendelijk opvulmateriaal, wat is dat nu precies? Je hebt vast wel eens één of meerdere termen rondom milieuvriendelijkheid gehoord. Denk aan recycling, biologisch afbreekbaar of biobased plastic. Maar wat is nu precies het verschil?

 • Recycling houdt in dat je een materiaal opnieuw gebruikt om zo tot een nieuw product te komen. Let op: recycling is niet hetzelfde als het hergebruiken van een product (of delen daarvan) zonder dat je grondstoffen scheidt.
 • Biologische afbreekbaarheid betekent dat een materiaal door de natuur afgebroken kan worden. Gooi je iets weg? Dan vergaat het na verloop van tijd vanzelf. In vrijwel alle gevallen helpen bacteriën en schimmels hier een handje bij. Weggooien doe je niet op straat of in het milieu, maar wel in de groene container! Tevens geschikt voor industrieel composteren (gecertificeerd door TÜV Austria).
 • Biobased producten worden gemaakt van materialen die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. Denk hierbij aan zetmeel, suiker, cellulose, eiwitten, melkzuur of zelfs micro-organismen. Omdat deze term vaak in verband wordt gebracht biologische afbreekbaarheid willen wij benadrukken dat je dit niet in de groene container kunt gooien, want biobased zegt alleen dat het vervaardigd is uit natuurlijke grondstoffen.

Lees meer over milieuvriendelijk inpakken.

FROMM AP100

De FROMM AP100 produceert on demand milieuvriendelijk opvulmateriaal. Het is een razendsnelle inpakmachine die te gebruiken is voor zowel groot- als kleingebruikers van Airpad® luchtkussenfolie. Het apparaat is standalone te gebruiken op je inpaktafel of je bouwt hem modulair uit met ergonomische accessoires (zoals de hopper en de rijdende container).

 • Je werkt er snel mee op de inpakplaats
 • Hygiënisch in gebruik, daarbij geen rommel tijdens het in- en uitpakken
 • Ergonomische systemen, want alle accessoires zijn verstelbaar
 • Weinig afval na gebruik doordat je opvult met 99% lucht en 1% materiaal
 • Flexibel in te zetten, omdat we standaard verrijdbare units bij onze systemen hebben ontworpen

FROMM AP502

Groen, groener groenst! De AP502 is de krachtpatser onder de inpakmachines. Zeer betrouwbaar, met bewezen techniek. Je vult op met de allerlaagste prijs per m3. De folie is niet voorgedefinieerd. Dus jij bepaalt hoe groot de luchtkussens worden. Klaar voor de nieuwste generatie milieuvriendelijk opvulmateriaal?

 • Geschikt voor grote inpakplaatsen en distributiecentra
 • Verkrijgbaar in biologisch afbreekbare variant, maar ook een versie waar meer gerecycled materiaal in is verwerkt
 • Flexibel in te zetten en gemakkelijk uit te breiden
 • Weinig afval na gebruik
 • Hygiënisch in gebruik

 

Aan de slag met milieuvriendelijk opvulmateriaal?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Meer informatie over de nieuwste generatie Airpad® vind je in onze brochure.

Download brochure