Contact

De start van een optimaal verpakkingsproces

Inpakken met papier

De start van een optimaal verpakkingsproces

Inpakken met papier

Een goed verpakkingsproces is essentieel. In de B2B wereld is veel winst te behalen door milieuvriendelijker te verpakken en individuele klantwensen zo goed mogelijk op te volgen. Luister, wees transparant én start bijvoorbeeld met inpakken met papier. Het resultaat? Dat ontdek je in dit blogbericht.

Optimalisatie van het verpakkingsproces

Grote bedrijven stellen vaak strenge eisen aan de verpakkingen, het type pallets en de stapelhoogte. Voor medewerkers is moeilijk om alle regels voor iedere klant te onthouden. Veel ondernemers kiezen daarom voor de snelste weg: de strengste normen voor alle klanten. Echter worden hierdoor veel meer onnodige transportkosten gemaakt. Daarnaast gaat het vroeg of laat een keer mis en krijg je de complete zending retour. En dan hebben we het nog niet eens gehad over mogelijke boetes die je kunt oplopen.

Integreer alle klanteisen daarom afzonderlijk in jouw logistieke proces. Hiervoor zijn diverse applicaties beschikbaar. Door in het proces alles expliciet vast te leggen bespaar je op transport kosten én bied je een betere service aan je klanten.

Opvulmateriaal van papier

Klanten ergeren zich groen en geel aan milieuvervuilend piepschuim en bubbeltjesplastic. Ze vinden het in bijna elk pakket dat ze openen. Gelukkig zijn er ecologische mogelijkheden beschikbaar, zoals het inpakken met papier.

Papieren luchtkussenzakjes

Airpad PAPER is een opvulmethode om jouw producten te beschermen tijdens het vervoeren ervan. Het gaat hier om papieren luchtkussenzakjes, gemaakt van recyclebaar papier. Een opgevulde ruimte bestaat voor 99% uit lucht. Slechts 1% bestaat uit ons papieren materiaal. Hiervan is 75% FSC-gecertificeerd gerecycled materiaal. Het materiaal voldoet aan de eisen waardoor je het weg mag gooien bij het oud papier.

Het FSC-certificaat

Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) en ook niet uit plantages waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Het keurmerk beoordeelt de herkomst van de grondstof van papier en papierproducten.

Ga voor de juiste machines bij inpakken met papier

Het is essentieel dat je producten onbeschadigd op de plaats van bestemming terechtkomen, logisch. Goede machines helpen je daarbij.

Zo bieden wij de Packmaster Pro™. Een opvulsysteem dat op efficiënte wijze papieren luchtkussenzakjes voor je maakt. Zakjes waarmee je bescherming biedt aan het product in de doos.

  • Omdat de machine razendsnel produceert werk je prettig door.
  • Je bent veelzijdig omdat het geschikt is voor zowel breekbare als zwaardere (industriële) producten.
  • De machine is direct klaar voor ergonomisch gebruik bij je inpaktafel.

Ook de AP150 is uitermate geschikt om papieren luchtkussenzakjes te vervaardigen. Deze machine kan een hoge werkbelasting prima aan én is samen met een oprolunit te gebruiken.

  • Je pakketten nemen bijna niets toe in gewicht doordat de geproduceerde papierkussens licht zijn.
  • De machine is direct klaar voor ergonomisch gebruik bij je inpaktafel.
  • Je werkt extra duurzaam dankzij de combinatie van luchtkussens en gerecycled papier.

Maak je verpakkingsproces transparant

Klanten willen graag weten waar ze aan toe zijn. Wees dus open en eerlijk over de manier van verpakken, welke verpakkingen de klant kan verwachten en geef ze de mogelijkheid om eventueel een andere verpakkingsmethode te kiezen. Op deze manier zorg je voor een betere klantbeleving en wek je vertrouwen.

Een fijne bijkomstigheid voor bedrijven is als je laat zien hoe ver de pallet beladen is. Nog niet helemaal vol? Bied dan de mogelijkheid om extra producten bij te bestellen. Voor jou een mooie verkoopkans, voor de klant prettig tijdens het bestelproces.

Hulp nodig bij het inpakken met papier of ben je op zoek naar meer tips voor het optimaliseren van je verpakkingsproces? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op.

Start met inpakken met papier. Onze expert vertelt je er alles over!

 


    Ronald | FROMM Contact