Als bedrijf wil je vooroplopen in het duurzaam en innovatief verpakken van jouw producten. Een slimme afweging tussen kosten en eisen hoort daarbij. Met het juiste vulmateriaal maak je een vliegende start. Benieuwd? Wij vertellen je er meer over.

Milieuvriendelijk en flexibel verpakkingsmateriaal

Begin bij de basis, vul zo veel mogelijk ruimte van de verpakking met je product. Voor de kleine ruimtes die overblijven heb je dan nog een geschikte opvulling nodig. Opvulling dat milieuvriendelijk en flexibel te gebruiken is.

De overstap een duurzame verpakkingsmethode

Papier en karton zijn materialen die veel gebruikt worden, maar wist je dat Airpads® veel milieuvriendelijker zijn? Airpads® zijn samengestelde matten en stroken van onafhankelijke luchtkussens. Je hebt de keuze om ze als mat toe te passen of individueel in verpakkingen te gebruiken.

Het belang van recyclen

De Europese Commissie hamert op een betere circulaire economie. Voor verpakkingsafval geldt dat gemiddeld 65% in 2025 en 70% in 2030 gerecycled moet worden. Airpads® dragen bij aan het behalen van die doelstelling.

  • Airpads® laten bijzonder weinig restmateriaal achter. De luchtzakken bestaan voor 99% uit lucht en 1% uit recyclebare kunststof.
  • In tegenstelling tot andere vulmaterialen zijn Airpads® stof- en vuilvrij te gebruiken. De werkplek blijft hygiënischer en je werkt aan een beter milieu.
  • De vorm en het volume van Airpads® zijn tijdens het verpakken eenvoudig aan te passen. Je verpakt je product met zo min mogelijk materiaal zo veilig mogelijk in.

Lees meer over deze gepatenteerde oplossing en ontdek onze werkwijze.

De kosten een duurzame verpakkingsmethode

Kosten zijn een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering. Met Airpads® wordt 30 tot 35 procent op de kosten bespaart ten opzichte van het gebruik van papier, karton, polyurethaan en polystyreen als vulmateriaal. Onze klanten zijn razend enthousiast, lees meer over hun ervaringen.