Over FROMM

Over FROMM
FROMM®, de Organisatie

FROMM Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Zwitserse multinational FROMM AG en verantwoordelijk voor de verkoop van en service aan de befaamde FROMM® kunststof- en staalband omsnoersystemen, folie wikkelmachines, dozen sluitmachines en het unieke Airpad™ luchtkussen inpaksysteem.

De FROMM-groep beschikt, naast verkooporganisaties in meer dan 60 landen, over eigen onderzoeks- en productiefaciliteiten in Duitsland, Italië, Finland, Slowakije, Chili en Thailand. De cultuur van de organisatie is open en informeel. Innovatie, technisch doordachte en kwalitatief hoogwaardige producten, leveringen uit voorraad en een onderscheidende serviceverlening, zijn de speerpunten. Daarmee heeft de organisatie zich wereldwijd een sterke marktpositie verworven. Niet voor niets worden FROMM producten door haar concurrenten verkocht of zelfs nagemaakt.

Recente staaltjes van innovatief denken en handelen zijn, het unieke Airpad™ luchtkussen opvulsysteem, de P380; het eerste zegelloze kunststofband hand omsnoerapparaat voor kleine en ronde pakketten, de MH600 serie automatische omsnoerkoppen, het MicroLock™ zegelloze sluitsysteem voor staalband, de FROMM folie wikkelmachines met verschillende patenten en de nieuwe serie dozen sluitmachines. Daarnaast behoort FROMM bedrijf Texplast®, met haar polyesterflessen recycle installatie in het Duitse Wolfen, tot een van de meest moderne en grootste in Europa.    

FROMM®, de Historie
FROMM Holding AG is gevestigd in Cham, Zwitserland. Vanaf haar oprichting in 1946 heeft FROMM steeds een duidelijke stempel gedrukt op de wereldwijde ontwikkeling van het omsnoeren met staal- en kunststofband. Eind 90tiger jaren werden Airpad™ en de Folie wikkelmachines toegevoegd aan het productpakket. Begin 2000 gevolgd door de eigen productie van Polyesterband en Airpad folie alsmede een ultra moderne polyesterflessen recyclefabriek in Duitsland. Inmiddels staan soortgelijke fabrieken in Chili en Thailand. 2005 werd de polyesterflessen recycle fabriek Texplast aan de FROMM groep toegevoegd en volledig gemoderniseerd. De meest recente ontwikkeling betreft de introductie van FROMM dozensluitmachines.

Op dit moment staat het familiebedrijf onder leiding van Reinhard Fromm (2e generatie).  Door de jaren heen heeft het bedrijf zich onder zijn leiding geprofileerd als producent en leverancier van een uitgebreide lijn FROMM machines en apparaten, met een unieke kwaliteit en vooruitstrevende eigenschappen. FROMM behoort daarmee tot de top in al haar segmenten.

FROMM®, Garantie, Service en Onderdelenvoorziening
FROMM producten kenmerken zich door hun vernuftige ontwerp met een minimum aan bewegende (slijt)delen, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Op deze hoofdpunten heeft FROMM zich niet voor niets een duidelijke positie verworven binnen de kritische wereld van het verpakken! Dat dit geen loze beloften zijn bewijst de bestaande en nog steeds groeiende kring van bijzonder tevreden gebruikers.

De met Zwitsers/Duitse precisie ontwikkelde en gefabriceerde kwaliteitsproducten worden bevestigd met een garantietermijn van 24 maanden op alle door FROMM geproduceerde
apparaten en machines. Daarnaast stellen het FROMM Quick Service Systeem (QSS) en het  Combinatie Voordeel Plan (CVP) gebruikers in staat om, ingeval van storing tegen zeer voordelige condities, nagenoeg ononderbroken door te kunnen werken.

Voor (automatische) machines bestaan er, als gevolg van hun specifieke gebruiksomstandigheden aanvullende voorwaarden. Uw FROMM vertegenwoordiger zal u graag verder informeren of bel direct met onze service afdeling.

Klik hier voor een bezoek aan de webstite van onze moedermaatschappij. 

Vragen of wilt u meer informatie?