Als webwinkel wil je kwaliteit leveren. Producten, levertijden, servicevoorwaarden… Je doet er alles aan om aan de hoge verwachtingen van je klanten te voldoen. Eén van de belangrijkste eisen? Dat producten heelhuids aankomen. Zorgvuldig verpakken is dus essentieel. Dat weet jij, dat weten wij. Hoe je jouw verpakkingsproces nóg beter maakt? Lees even verder.

 

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Zo is het maar net. Je pakket legt een hele weg af voordat het bij de klant aankomt en moet dus tegen een stootje kunnen. Denk er daarom goed over na hoe je je producten wil versturen. In welke doos, bijvoorbeeld. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is voor opvulmateriaal. Zo is de inhoud optimaal beschermd.

 

2. Maak gebruik van opvulmateriaal

Niets is zo vervelend als een pakket dat beschadigd bij je klant aankomt. Zéker als je dit eigenlijk kunt voorkomen door opvulmateriaal te gebruiken. Onze oplossing? Airpad luchtkussens. Het idee is simpel, maar des te effectief. Met zo min mogelijk materiaal zo veel mogelijk bescherming bieden. En kies je voor Airpad SmartFill? Dan kies je voor een systeem dat zelf het perfecte aantal luchtkussens voor elke doos berekent. Optimale bescherming met zo min mogelijk verspilling, dus. En dat betekent: geen teleurgestelde klanten, geen beschadigde pakketten die teruggestuurd worden. Precies wat je wil als webshop, toch?

 

3. Kies duurzaam verpakkingsmateriaal voor je webshop

Milieuvriendelijk en duurzaam verpakkingsmateriaal. Iets wat consumenten anno 2023 steeds belangrijker vinden. Laat bubbeltjesplastic en piepschuim dus liever links liggen. Op zoek naar verpakkingsmateriaal voor je webshop dat wél bijdraagt aan duurzaamheid? Airpads. Deze bestaan namelijk voor 99% uit lucht!

Is papier je bedrijfspolicy geworden? Dan is Airpad PAPER de perfecte keuze. Het restmateriaal bestaat namelijk voor 75%(!) uit gerecycled papier. Ook erg prettig voor je klanten. De luchtkussens mogen namelijk gewoon bij het oud papier!

 

4. Beperk de kosten met lichte pakketten

Hoe lichter je pakket; hoe goedkoper de verzend- en transportkosten. Verstuur je veel pakketten? Dan kan een verandering in verpakkingsmateriaal voor je webshop écht geldbesparing opleveren. In de markt van tegenwoordig is dat geen overbodige luxe. Ga daarom op zoek naar opvulmateriaal dat zo licht mogelijk is. Onze Airpads bijvoorbeeld, want die wegen praktisch niets. Je verkort de doorlooptijden en verlaagt de overheadkosten. Dat voel je gegarandeerd in je portemonnee. Positief, natuurlijk.

 

5. De eerste indruk is goud waard

En die eerste indruk krijgen je klanten op het moment dat zij je pakket openen. Hét moment om te zorgen voor een geweldige uitpakbeleving. Kies je voor kwalitatief en duurzaam verpakkingsmateriaal voor je webshop, zoals onze Airpads? Dan laat je direct een professionele en betrouwbare indruk achter. Je laat zien dat je net dat stapje extra zet. En dat je echt om je producten geeft. Wedden dat jouw klanten dat kunnen waarderen?

 

Verpakkingsmateriaal op maat voor jouw webshop

Op zoek naar het beste verpakkingsmateriaal voor jouw webshop? Dan kies je voor Airpads. Zo pak je al jouw pakketten zorgeloos in én bouw je aan de reputatie van je webwinkel. FROMM adviseert je graag. Niet alleen over materiaal, maar over je complete verpakkingsoplossing. Van ergonomisch werken tot de laagste prijs per ingepakt product. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw webshop? Neem gerust contact met ons op.