Contact

Bespaar tijd, geld en ruimte

Verpakkingsmachines

Bespaar tijd, geld en ruimte

Verpakkingsmachines

In veel bedrijven wordt steeds meer waarde gehecht aan het gehele verpakkingsproces. Binnen dit proces kan namelijk een hoop tijd, geld en ruimte bespaard worden. Op een efficiënte en goedkope manier producten verpakken met zo min mogelijk afval: dat is de visie en doelstelling van veel bedrijven. De verpakkingsmachines en producten van FROMM helpen jouw doelstellingen te realiseren.

FROMM is specialist op het gebied van end-of-line verpakkingen. Dat houdt in dat we verpakkingsmachines aanbieden om dozen op te vullen, te sluiten en ladingen te stabiliseren. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende leider in de wereld van verpakkingen. Ruim 800 mensen werken wereldwijd hard aan de ontwikkeling, productie en de verkoop van end-of-line verpakkingsmachines, – apparatuur en verbruiksmateriaal. We dragen bij aan de werkwijze van jouw bedrijf én het mileu.

 

Onze verpakkingsmachines en producten

Omsnoeren

Omsnoermachines voor dozen

Snelle PP-band omsnoermachines voor dozen, pakketten en bundels

 • betrouwbare onderhoudsarme technologie
 • geschikt voor hoge werkbelasting
Bekijken

Wikkelen

Verticaal wikkelen

Betrouwbare foliewikkelmachines die geschikt zijn voor een hoge werkbelasting gedurende de hele dag.

 • Eenvoudig in bediening
 • Aanpasbare wikkelsnelheid
 • Verkrijgbaar in meerdere ringdiameters
Bekijken

Oplossingen

Omsnoeren

Bij het omsnoeren is het doel om alle pakketten en bundels op een efficiënte manier te verpakken. Enerzijds moet omsnoerband voldoende sterkte leveren, terwijl het anderzijds ook minimaal gewicht moet hebben. Met de volgende drie oplossingen van FROMM is het mogelijk om effectief logistiek te verpakken:

 • Omsnoerapparatuur: deze oplossing is uitgeroepen tot ’s wereld beste omsnoerapparatuur. Het is een apparaat dat je met de hand bedient en intelligent is ontworpen met een minimum aan bewegende delen. Dit resulteert in een onderhoudsarm omsnoerapparaat waarmee je de beste resultaten behaald bij het handmatig verpakken.
 • Omsnoermachines voor dozen: voor dozen, pakketten en bundels hebben wij een geautomatiseerde en semi-geautomatiseerde omsnoermachines. Deze omsnoermachines maken gebruik van de betrouwbare technologie waardoor ze onderhoudsarm zijn en een hoge werkbelasting aankunnen.
 • Automatische omsnoerlijn: voor onder meer de beton-, hout- en metaalindustrie leveren wij een volledige automatische omsnoerlijn. Elke lading wordt hiermee op een perfecte manier omsnoerd. Dankzij automatische omsnoerlijn van FROMM is het mogelijk om de goederenstroom volledig te automatiseren.

» Lees meer over omsnoeren.

Foliewikkelen

Je kunt een hoop geld besparen met de manier waarop je je producten met folie verpakt. Tegelijkertijd ben je wel verzekerd van een stabiele verpakking voor transport. Bij FROMM zijn we in staat geweest om machines te ontwikkelen die zo weinig mogelijk materiaal verbruiken bij het verpakken. De machines hebben simpelweg minder folie nodig, zodat je kosten bespaart en je verpakkingsproces optimaliseert.

In het assortiment van FROMM maken wij een onderverdeling in drie groepen verpakkingsmachines voor het foliewikkelen:

 • Verticaal wikkelen: deze machine is verkrijgbaar in meerdere ringdiameters en stelt je in staat om alle producten met hoogwaardig folie te wikkelen. Je kunt zelf de wikkelsnelheid aanpassen en de machine de hele dag door onder hoge werkbelasting laten draaien.
 • Horizontaal wikkelen: ook voor het horizontaal wikkelen hebben we een specifieke machine ontwikkeld. Deze machine is onderhoudsarm, werkt de hele dag door onder hoge werkbelasting en wikkelt simpelweg al je pallets perfect.
 • Wikkelrobots: moet je regelmatig op andere plekken foliewikkelen? Heb je te maken met onregelmatig gevormde ladingen? Dan komt de wikkelrobot van Fromm uitermate goed van pas. Deze semiautomatische wikkelmachine is in staat om allerlei soorten ladingen perfect te stabiliseren voor transport.

Met de bovengenoemde machines kan je jouw lading perfect stabiliseren voor transport. De kostprijs ligt laag, de machines werken de gehele dag onder hoge werkbelasting en vergen weinig onderhoud. De foliewikkelmachines zijn dan ook het treffende voorbeeld van machines waar elk bedrijf tijd en geld mee kunt besparen.

» Lees meer over foliewikkelen.

Opvulmateriaal

FROMM is ontwikkelaar van luchtkussenoplossing om dozen op te vullen. Airpad® is een opvulsysteem met luchtkussens en levert een kostenbesparing van ruim 30 procent op ten opzichte van polystyreen, karton, papier en andere opvulmaterialen.

Ben je een doos aan het inpakken waarbij je opvulmateriaal nodig hebt? Je kunt Airpad® zelf op de gewenste maat maken en zelfs verschillende afmetingen en diktes van deze luchtkussens produceren. Zodoende heb je altijd het juiste opvulmateriaal voor al jouw zendingen.

Dankzij Airpad® is het voor elk bedrijf mogelijk om veel efficiënter op te vullen bij het inpakken. Met Airpad® bescherm je je producten met 99% lucht en 1% materiaal. Dit levert een flinke kostenbesparing op en bovendien zorg je ervoor dat de eindgebruiker zeer weinig afval heeft.

» Lees meer over opvulmateriaal.

Bekijk de mogelijkheden van onze verpakkingsmachines. Onze expert vertelt je alles!

 


  Ontdek de voordelen

  Verpakkingsmachines van FROMM

  De verpakkingsmachines van FROMM leveren elk bedrijf significante voordelen op. Dankzij de machines verloopt het gehele verpakkingsproces efficiënter, goedkoper, milieubewuster en onderhoudsarm.

  FROMM is producent van de machines én verbruiksmateriaal. In het verlengde daarvan bieden we voordelige onderhoudscontracten en een technische service aan. Op het moment van storing is één van onze medewerkers spoedig ter plekke om het euvel snel en professioneel te verhelpen.

  Door de werkwijze en in-house productie hebben wij altijd reserveonderdelen in huis. Het verlenen van perfecte service is dan ook één van de pijlers binnen onze aftersales. Dankzij onze wereldwijde dekking hebben wij een hoog kennisniveau; al sinds 1947 wordt het kennisniveau – en daarmee ook onze verpakkingsmachines – elke dag verbeterd.

  Voor welke markten zijn onze machines & producten interessant?

  Met onze machines en producten richten wij ons specifiek op elk bedrijf dat logistiek verpakt, denk aan:

  • Betonindustrie
  • Houtindustrie
  • Metaalindustrie
  • Distributiecentra
  • Foodindustrie
  • Farmaceutische industrie
  • Landbouw
  • Groothandels

  Kortom, elk bedrijf dat ladingen onbeschadigd van A naar B wil transporteren.

  Betonindustrie

  Bij het transporteren van beton spelen G-krachten en trillingen een grote rol. Door gebruik te maken van de machines van Fromm kunnen deze krachten perfect opgevangen worden. Het verpakkingsmateriaal is sterk genoeg en heeft ook voldoende rekvermogen. Dankzij het rekvermogen kunnen de trillingen en G-krachten perfect opgevangen en afgevoerd worden. Ondertussen staat de lading volledig stabiel en bespaar je (flink) op de verpakkingskosten en is de lading op zijn best beschermd tegen transportschade.

  » Lees meer over de betonindustrie.

  Houtindustrie

  Een eigenschap van hout is dat het in kan krimpen óf uit kan zetten. De verpakking van houten onderdelen moeten dan ook bestand zijn tegen deze vervormingen. Met onder andere de verticale foliewikkelmachine en tunnelwikkelaar heeft FROMM machines om perfect om te gaan met deze vervormingen.

  » Lees meer over de houtindustrie.

  Metaalindustrie

  Een kenmerk van de metaalindustrie is dat alles in de hoogste versnelling verloopt. Klanten stellen hoge eisen en willen een korte doorlooptijd van producten hebben. Met de verpakkingsmachines van FROMM ben je verzekerd van een betrouwbare en snelle machine. De machine kan de gehele dag onder hoge werkbelasting draaien en vraagt weinig onderhoud.

  » Lees meer over de metaalindustrie.

  Distributiecentra

  Ook in distributiecentra is het ontzettend belangrijk dat alle producten stevig verpakt worden. Bij het transporteren van alle middelen mag tenslotte niks mis gaan. Dankzij de machines van FROMM ben je verzekerd van een optimale verpakking en voldoende stevigheid. Dankzij het gepatenteerde Airpad® worden dozen ook perfect opgevuld.

  » Lees meer over distributiecentra.

  Contact

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze verpakkingsmachines? Of wil je advies krijgen over jouw verpakkingsproces? We komen graag met je in contact. Klik direct hier om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze specialisten.

  Gerard | FROMM Contact