Zodra je pakketten gaat versturen zijn er een heleboel zaken waar je rekening mee houdt. Eén van de belangrijkste is dat het pakket veilig en stevig verpakt is. Zodat het goed vervoerd wordt en onbeschadigd op de plaats van bestemming arriveert. Veel pakketten worden dan ook omgesnoerd met staalband. Maar wist je dat PET band veel voordeliger én beter is? Wij vertellen je waarom en voorzien je van tips.

De voordelen van PET omsnoeringsband

Waar voorheen veel staalband werd ingezet, is nu PET band in opkomst. PET omsnoeringsbanden noemen we ook wel polyesterbanden. De grootste voordelen zijn:

  1. Zeer sterk en een hoge trek- en breekweerstand
  2. Elastisch zodat afname van de opvang wordt opgevangen
  3. Bestand tegen schokken en stoten
  4. Blijft zeer stevig, ook na lange termijn
  5. Ongevoelig voor UV licht

Bovenstaande eigenschappen blijven ook geldig bij hoge temperaturen.

Verpakken met PET omsnoeringsband

Een pakket dat ingepakt wordt met PET band wordt allereerst op een omsnoeringsmachine geplaatst. Is het pakket kleiner? Dan gebruiken we een omsnoeringsapparaat. Vervolgens wordt de band door middel van een sluitzegel of warmtelas vastgemaakt.

Het verschil tussen PET en PP

We krijgen regelmatig de vraag wat precies het verschil is tussen PET en PP. Kortgezegd is PET veel sterker dan PP. Daarentegen is PP goedkoper.

Het verschil is ook te zien aan het uiterlijk van de banden. PET glanst en zie je vaak in de kleuren groen en zwart. PP is dof en heeft in de meeste gevallen een ruitjesprofiel. Meestal hebben deze banden een zwarte, blauwe, witte of gele kleur.

PET omsnoeringsband | FROMM
PET omsnoeringsband

PP omsnoeringsband | FROMM
PP omsnoeringsband

Een andere manier om te testen of je met PET of PP te maken hebt, is de manier van scheuren. Bij PP is het heel gemakkelijk om de band in de lengte te scheuren terwijl dit bij PET veel moeilijker is.

Volautomatische omsnoerlijnen

Bij het transporteren van grote hoeveelheden lading is een volautomatische omsnoerlijn bedrijfseconomisch de beste keuze. Want hoe meer je verpakt voor transport, des te sneller verdien je de machine terug door de slimme besparing op de arbeidsuren en het verpakkingsmateriaal. Omsnoeren met PET omsnoeringsband is een effectieve manier van verpakken. Ons omsnoersysteem zorgt daarbij voor zo min mogelijk gebruik van PET omsnoeringsband voor het zekeren van je lading. Het resultaat is zuinig materiaalgebruik en optimale stabiliteit tijdens het vervoer.

Meer weten over PET omsnoeringsband?

Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.


Geplaatst op: 15-12-2020