Zodra je producten gaat versturen zijn er een heleboel zaken waar je rekening mee houdt. Eén van de belangrijkste is dat het pakket, de bundel of de lading veilig en stevig verpakt is. Zodat het goed vervoerd wordt en onbeschadigd op de plaats van bestemming arriveert. Veel pakketten worden dan ook omsnoert met staalband. Maar wist je dat PET band voordeliger én milieuvriendelijker is? Wij vertellen je hier waarom en voorzien je van tips.

De voordelen van PET omsnoeringsband

Waar voorheen veel staalband werd ingezet, is nu PET band in opkomst. PET omsnoeringsbanden noemen we ook wel polyesterbanden. De grootste voordelen zijn:

  1. Zeer sterke en hoge trek- en breekweerstand
  2. Roest niet, dus is veilig en hygiënisch
  3. Kan tot 7% oprekken zonder elasticiteit te verliezen
  4. Blijft zeer stevig, ook op lange termijn
  5. Ongevoelig voor UV-licht

Bovenstaande eigenschappen blijven ook geldig bij warm weer.

Verpakken met PET omsnoeringsband

Een pakket of een pallet dat verpakt wordt met PET band wordt vaak op een omsnoeringsmachine geplaatst. Hoef je niet zoveel pakketten te omsnoeren? Of is je pakket kleiner? Dan gebruik je gewoon een omsnoeringsapparaat. Vervolgens wordt het band door middel van een sluitzegel of een vibrolas vastgemaakt.

Het verschil tussen PET en PP

We krijgen regelmatig de vraag wat precies het verschil is tussen PET en PP. Kortgezegd is PET veel sterker dan PP. Daarentegen is PP goedkoper per rol. Je kunt echter PET nooit zomaar vervangen voor PP, want PET past bij de zwaardere toepassingen.

Het verschil is ook te zien aan het uiterlijk van de banden. PET heeft een glans en zie je vaak in de kleuren groen en zwart, het kan glad zijn of een wafel hebben. PP oogt doorgaans wat doffer en heeft een ruitjesprofiel. Meestal hebben deze banden een zwarte, blauwe, witte of gele kleur.

Groen PET-band gewafeld

 

 

 

 

 

 

PET omsnoeringsband

Blauw PP-band

 

 

 

 

 

 

PP omsnoeringsband

Een andere manier om te testen of je met PET of PP te maken hebt, is de manier van scheuren. Bij PP is het heel gemakkelijk om de band in de lengte te scheuren terwijl dit bij PET veel moeilijker is.

Volautomatische omsnoerlijnen

Bij het transporteren van grote hoeveelheden lading is een volautomatische omsnoerlijn bedrijfseconomisch de beste keuze. Want hoe meer je verpakt voor transport, des te sneller verdien je de machine terug door de slimme besparing op de arbeidsuren en het verpakkingsmateriaal. Omsnoeren met PET omsnoeringsband is een effectieve manier van verpakken. Ons omsnoersysteem zorgt daarbij voor zo min mogelijk gebruik van PET omsnoeringsband voor het zekeren van je lading. Het resultaat is zuinig materiaalgebruik en optimale stabiliteit tijdens het vervoer.

Meer weten over PET omsnoeringsband?

Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.