Een pakket versturen lijkt zo eenvoudig, maar ondertussen… Verpakkingen kunnen opengaan, scheuren of indeuken. Met beschadigde producten als gevolg. Dat is niet alleen vervelend voor de klant, het kost jou extra geld. Tijd om het proces van pakket inpakken tot eindbestemming soepel te laten verlopen. Zonder inefficiëntie graag!

”Bijna één op de tien pakketten raakt onderweg beschadigd. Bedrijven draaien op voor de kosten van de gehavende artikelen én een nieuwe (extra) verzending.”

De zoektocht naar een goede verpakkingsoplossing

Bij het beoordelen en kiezen van een goede verpakkingsoplossing is het vaak moeilijk om verder te kijken dan alleen de prijs. En da’s jammer. Een inefficiënte verpakking heeft namelijk effect op je bedrijf. Wanneer je alle functies en processen in de kostenberekening van een afzonderlijke retournering meeneemt, zie je al snel dat de uitgaven veel hoger zijn.

Het belang van een goed ingepakt pakket

We laten je zien waar kosten in gaan zitten als een pakket niet in één keer succesvol wordt geleverd. Want één ding is zeker, zodra een product beschadigd, gebroken of op een andere niet functionerende manier retour komt kost het je geld.

  1. Vracht: het terugsturen van het beschadigde product naar het magazijn en het verzenden van een vervangend product.
  2. Productkosten: een nieuw product verzorgen of het repareren van het beschadigde artikel.
  3. Klantenservice: verwerken van retourneringen en spreken met klanten die hun (ontevreden) mening willen delen.
  4. Magazijnwerk: de tijd die gaat zitten in het beoordelen van het beschadigde product om vast te stellen of het moet worden gerepareerd of vervangen. Vervolgens dient het complete orderproces opnieuw doorlopen worden.
  5. Verpakkingsmateriaal: het product voor de tweede keer inpakken
  6. Klantlevensduur: klanten die beschadigde producten ontvangen denken de volgende keer wel een tweede keer na voordat ze bij jou bestellen.

Stevig verpakken doe je zo

Tijd om pakketten goed in te pakken en te vervoeren zonder dat de producten beschadigen. In ons assortiment vind je diverse oplossingen: omsnoeren, wikkelen en opvullen. Meer weten? Neem contact op. Dan helpen we je verder!