FROMM

Duurzaamheid

Kosten besparen door verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen

FROMM zet zich in voor de bescherming van het milieu. Dat doen wij door verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen te maken. Duurzame logistieke eindverpakkingen zijn prettiger te verwerken en bieden betere bescherming voor producten tijdens transport en opslag. Door slimme toepassing van duurzame verpakkingsmaterialen zijn – onder meer door eenvoudige compliance met regelgeving – kostenbesparingen mogelijk.

Eigen recyclingfabrieken
De grondstof voor STARstrap™ omsnoerbanden en folies bestaat uit hoogwaardig PET-maalgoed en PET re-granulaat. FROMM heeft eigen recyclingfabrieken. Die voldoen aan milieubepalingen uit de ISO 14001 en 50001 certificeringen. Dat vullen wij aan met zelfopgelegde eisen. Daarmee realiseren we een efficiënt gebruik van energie, grondstoffen en water. De consistente implementatie van verticale integratie staat binnen de productieprocessen centraal; Van PET-recycling tot de productie van STARstrap™ Polyesterband.

Aantoonbaar beter alternatief voor traditionele logistieke eindverpakkingen
Kunststoffen kunnen een aantoonbaar beter alternatief vormen voor traditionele logistieke eindverpakkingen. FROMM richt zich al jaren op het ontwikkelen van minder belastende verpakkingsmaterialen. Naast staal, papier en karton is ook Polyurethaan vervangen door kunststoffen als Polyester (PET), Polyethyleen (HDPE) en Polypropyleen (PP).

Gesloten materiaalcyclus
STARstrap™ omsnoerbanden kunnen na gebruik worden gerecycleerd. Deze gesloten materiaalcyclus helpt natuurlijke hulpbronnen duurzaam beschermen. STARstrap™ omsnoerbanden zijn gemaakt van gerecycled PET, vrij van vervuiling en voldoen aan de REACH- en ECHA-normen. STARstrap™ maakt een gesloten (closed loop) afvalstoffenafvoersysteem mogelijk.

Verpakkingsadvies
Onze kunststofverpakkingen zijn voorzijn van een recyclinglogo met daarin het coderingsysteem van de kunststofindustrie. Dat is een getal van 1 tot en met 7. Producten met een 1 behoren tot de best te recyclen producten. Bij het uitbrengen van een verpakkingsadvies staan veiligheid en kosten voorop, binnen die overweging worden hergebruik, terugwinning en minimaliseren van milieubelasting meegenomen.