Contact

Volautomatisch wikkelen

Horizontaal foliewikkelen

Volautomatisch wikkelen

Horizontaal foliewikkelen

Automatische wikkelmachines worden gebruikt voor het inwikkelen van producten met folie. Het gaat hierbij vooral om producten die gestapeld zijn op pallets. Eén van de voordelen hiervan is dat alle producten veilig en goed op hun plek blijven terwijl ze vervoerd of opgeslagen worden. Producten kunnen verticaal of horizontaal gewikkeld worden. We leggen je uit wat (vol)automatisch horizontaal foliewikkelen inhoudt. Hier lees je meer over verticaal foliewikkelen.

Automatisch horizontaal foliewikkelen

Vooral logistieke centra en distributiecentra kiezen voor horizontaal wikkelen. Wanneer je producten in dezelfde vorm hebt (kratten, tegels, bakstenen) is horizontaal foliewikkelen ideaal. Dit geldt ook voor bedrijven die producten in dozen verpakken. Dankzij een (vol)automatische foliewikkelmachine ben je in staat grote hoeveelheden producten snel en foutloos in te pakken.

  • Er is geen tussenkomst van menselijk handelen nodig
  • De machine wordt afgestemd op jouw producten, volledig op maat
  • De kwaliteit van verpakken is constant zonder fouten

Horizontaal foliewikkelen

Machines

Het verschil tussen verticaal en horizontaal foliewikkelen

Het verschil tussen verticaal en horizontaal foliewikkelen zit hem in de manier waarop de folie om de producten heen draait. Bij horizontaal wikkelen staat het product op een vaste positie. De folie wordt in een cirkelende beweging om het product gewikkeld. Bij verticaal wikkelen wordt het product door de ring van de machine getransporteerd. Vervolgens draait de folie om het product van het ene uiteinde naar het andere uiteinde.

Extra opties bij (vol)automatisch foliewikkelen

Onze machines zijn eenvoudig aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Door modules toe te voegen en te verwijderen wordt de automatische wikkellijn volledig naar wens samengesteld. Denk hierbij aan de opties om automatisch te labelen, pallets te wegen, een afsnijdsysteem en roping.

Op dat laatste voordeel gaan we even wat dieper in. Folie is 50 centimeter breed. Bij roping wordt de folie versmald tot touwdikte. Dit ‘touw’ is ontzettend sterk en zorgt ervoor dat het totaalpakket een extra stabiele verbinding heeft. Een groot voordeel als ladingzekering vereist is.

Er zijn verschillende programma’s voor horizontaal wikkelen beschikbaar. Deze programma’s stellen we naar wens in afhankelijk van het aanbod en de te wikkelen producten.

Innovatieve technologie

Onze (vol)automatische wikkelmachines zijn uitgerust met de nieuwste technische snufjes. Wat betreft horizontaal foliewikkelen is de topveldispenser een mooi voorbeeld. Door middel van deze module wordt de bovenzijde van het product afgedekt met een laag folie. Op deze manier blijven je producten beschermd tegen stof en maak je het pakket spatwaterbestendig.

Een tweede innovatie is de mate waarin we automatiseren. Zo heeft de wikkelmachine een automatische folierolwissel. Buiten de machine bevindt zich een magazijn waarin folierollen zitten. Zodra de folierol leeg is, wordt direct een nieuwe geplaatst. Echter dient de operator wel de lege folierollen op tijd omwisselen. Op deze manier voorkom je dat de wikkelmachine onnodig tot stilstand komt.

Vragen over de horizontaal wikkelen? Onze expert praat je bij!


    Frank | FROMM Contact