FROMM is de laatste decennia duidelijk toonaangevend op het gebied van Polyesterband in combinatie met FROMM omsnoerapparatuur. Met de continue ontwikkeling van haar lijn ULTRA polyesterband – 19 tot 32 mm –  in combinatie met de FROMM omsnoerapparaten, zet FROMM een volgende stap bij het uitfaseren van staalband om zodoende een besparing tot wel 50% te kunnen realiseren.

FROMM ULTRA polyesterband is op vele toepassingen een uitstekend alternatief gebleken. Om de eigenschappen van Polyesterband optimaal te benutten is spankracht één van de belangrijkste voorwaarden. Onvoldoende spankracht resulteert in tegenvallende resultaten.

Met de introductie van het nieuwe FROMM pneumatische handapparaat P359 kan tot ruim 7.000N worden gespannen. Daarmee kunnen ook de zwaardere soorten (25 en 32 mm) optimaal worden gebruikt. Dit nieuwe handapparaat is een uitstekende aanvulling op de bestaande lijn pneumatische omsnoerapparaten in de P350 serie van FROMM.

 

Hoge spankracht >7.000N, 2-knopsbediening, prettig in gebruik, overal inzetbaar en eenvoudig te bedienen.

Vergeleken met hun voorgangers is de P359 duidelijk krachtiger en is het ontwerp meer gericht op zwaardere toepassingen. De hoge spankracht biedt de gebruiker van zware soorten staalband de mogelijkheid nu over te stappen naar polyesterband om een kostenbesparing te realiseren.

Om polyesterband optimaal te kunnen benutten zijn de juiste spankracht en een goede sluiting essentieel. “Veel eerdere pogingen van bedrijven om over te schakelen op polyesterband, faalden in het verleden door een mindere kwaliteit polyesterband of slechte en te zwakke apparatuur”, stelt Anton Boswijk, directeur van FROMM Nederland B.V. “Daarmee werden de voordelen die polyesterband heeft niet benut. Boswijk stelt dat “met de huidige apparatuur, eigenschappen als de elastische rek (holding force) en de sluitwaarde van het band optimaal worden benut.

Het uiteindelijke resultaat zit ‘m, net als bij staalband, overigens in de combinatie van apparatuur en band. Daarom heeft FROMM de P359 ontwikkeld. Waarbij gebruiksgemak, spankracht, duurzaamheid, sluitkracht en prijs een belangrijke verbetering zijn. Bij het band zijn zaken als breeksterkte, elastische rek, hoekbreukweerstand, souplesse, splitwaarde, oppervlakteafwerking, sluitwaarde en maatvoering, naast de gebruikelijke zaken, speciale aandachtsgebieden. De FROMM P359 maakt een zogenaamde “zegelloze” sluiting met een waarde tot ruim 90%.

Met deze combinatie kunnen nu ook zware tot zeer zware producten eenvoudig, en met een besparing worden verpakt. Daarbij kan worden gedacht aan pakketten hout, staal, aluminium, koper, beton, kunststof, ceramiek, etc.