Contact

Inpakken, verpakken en versturen

Duurzaam opvulmateriaal van papier

Inpakken, verpakken en versturen

Duurzaam opvulmateriaal van papier

Duurzaam verpakken is hot topic bij veel bedrijven. Logisch. Klanten worden een stuk gelukkiger van een milieuvriendelijke verpakking. De tijd van bubbeltjesplastic en piepschuim is lang en breed voorbij. Dus, maak jij de overstap? Kies voor duurzaam verpakken met papier.

Duurzaam verpakkingsmateriaal voor productbescherming

Het goed verpakken van producten is essentieel. Je wilt namelijk niet dat je producten retour komen dankzij onderweg opgelopen schade. Ook efficiëntie en kosten van het verpakkingsproces mogen niet vergeten worden.

Papier is hét alternatief voor piepschuim en bubbeltjesplastic. En eerlijk is eerlijk, het ziet er een stuk beter uit. Dankzij deze duurzame oplossing bescherm jij je producten optimaal én wordt het verpakkingsproces enorm versneld.

FROMM biedt milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen. Daarnaast helpen we het inpakproces optimaliseren.

 • We plaatsen machines op de juiste plek en hoogte zodat je medewerkers een ergonomisch verantwoorde houding hebben.
 • We plaatsen het materiaal op logische plekken zodat het inpakproces snel en goed verloopt.
 • Er is altijd voldoende materiaal op voorraad waardoor het inpakproces nooit onnodig stil komt te liggen.
 • Heb je tijdelijk een extra machine nodig? Dan is er de mogelijkheid om een machine te huren.

Verpakken met duurzame luchtkussenzakjes

Stap één om het verpakkingsproces te verduurzamen is het opvulmateriaal. Dat kan groener! Bijvoorbeeld met Airpad® PAPER. Deze luchtkussenzakjes van recyclebaar papier beschermen producten tijdens vervoer door schokken op te vangen. Een mooie bijkomstigheid: de duurzame luchtkussenzakjes bestaan voor 75% uit FSC-gecertificeerd gerecycled materiaal. Je mag ze dus gewoon bij het oud papier gooien.

Een opgevulde ruimte met Airpad® PAPER luchtkussenzakjes bestaat voor 99% uit lucht en slechts 1% uit het papieren materiaal. Er wordt dus enorm bespaard op materiaal.

Inpakken met opvulmateriaal van papier

Om (kwetsbare) producten te beschermen is niet alleen het opvulmateriaal van belang. Ook de manier waarop wordt ingepakt verdient aandacht. Wij adviseren de Void Fill methode. Deze methodiek gaat uit van het volledig opvullen van de lege ruimtes in verpakkingen om producten op hun plaats te houden. De kans op beschadigingen wordt op die manier minimaal.

De Airpad® luchtkussenzakjes zijn perfect voor de Void Fill methode. Je vult met zo min mogelijk materiaal zoveel mogelijk ruimte op. De verpakking wordt amper zwaarder. Je bespaart dus ook op transport- en verzendkosten. Dat noemen wij een win-win situatie.

Een opvulsysteem van FROMM dat op een efficiënte manier papieren pads maakt is de Packmaster Pro. De voordelen van deze machines zijn (bijna) eindeloos.

 • Snelle productie door een gebruiksvriendelijk systeem.
 • Hygiënisch en ergonomisch inpakproces.
 • Veelzijdige machine voor zowel breekbare als zware producten.

Papieren beschermingsmateriaal voor verpakkingen

Je producten zijn ingepakt. Tijd om je pakket te versturen. Heb je gelet op de manier waarop je pakket dicht is gemaakt? Want jazeker, ook dat kan duurzamer! Hoe? Hoe? Met een papieren omsnoerband.

FROMM Quickstrap™ PAPER bestaat voor 95% uit papier en bevat speciale lijm op waterbasis. Het product is het volledig recyclebaar is. Door het te plaatsen op de omsnoermachine, zoals de FROMM PM313, kan het omsnoeren direct beginnen. De voordelen van omsnoeren met papier:

 • Volledig recyclebaar materiaal.
 • Zeer gemakkelijk in gebruik.
 • Ultieme klantbeleving: exclusief én duurzaam

Duurzame verpakkingsmaterialen

Zoals we al aangeven worden klanten een stuk blijer van duurzame verpakkingsmethodes. Milieubewust leven is bij steeds meer mensen top of mind. En dat is een goede zaak! Ga hier als bedrijf in mee en verbeter je ecologische voetafdruk.

Met behulp van FROMM verduurzaam je het verpakkingsproces niet alleen, je bespaart ook kosten. Door een juiste keuze in opvulmateriaal en verpakkingsmachine wordt er weinig materiaal verspild en efficiënter verpakt.

Aan de slag met duurzaam opvulmateriaal van papier? Onze expert vertelt je er alles over!

 


  Frank | FROMM Contact